Mer om 3D-skrivare

Ser att Hax har tagit upp nästa generations upphovsrättsfajt. Vi pratar förstås om 3D-skrivare. Diskussionen om 3D-skrivare börjar ploppa upp titt som tätt nuförtiden. Det börjar pysa ut.

Känns som att Ung Pirat ligger helt rätt i tiden när vi antog på kongressen att lägga till att-satsen i verksamhetsplanen:

Att underlätta för lokalavdelningar att bygga open-source 3D-skrivare, till exempel RepRap.

Hur underlätta ska konkretiserar är vi dock inte på det klara med än. Men det faktum att kongressen valde att lägga till den att-satsen så specifikt bör ses som ett tecken på att det är en viktig fråga.

Tittar man i dagordningen för helgens förbundsstyrelsemöte ser man att det har kommit in två stycken ansökningar om att få ekonomiskt stöd till att bygga 3D-skrivare. Hur mötet väljer att behandla frågan får vi se efter helgen.

Har skrivit ett antal blogg-poster om 3d-skrivare. Skaffade nyligen kategorin ”3d-skrivare” på bloggen, så det finns inte än så många poster. Håll till godo eller googla!

Annonser

2 thoughts on “Mer om 3D-skrivare

  1. UP Umeå har i alla fall skrivit in i sin verksamhetsplan att vi ska bygga 3D-skrivare i samarbete med Umeå Hackerspace för att visa upp på Stora Nolia. (största mässan i Umeå/Piteå i alla fall)

    Med tanke på att mässan riktar in sig till att sälja crap, och vara till för ”entreprenörer” säkert, så kan vi säkerligen få stora rubriker genom att t.ex. producera kopior av andra saker folk försöker sälja för giganorma ”mässpriser”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s