Möte i skogen

Igår genomförde Ung Pirat ett panelsamtal om yttrandefriheten.

Deltagarna i samtalet var Lars Vilks, Åsa Linderborg och Peter Sunde. Samtalet fick ta sin utgångspunkt i att vi satt i en husbil ute på landet. Att ha mötet inne i en stad var besvärligt av säkerhetsskäl. Det var en absurd situation att sitta i husbilen. Peter har skrivit en målande krönika om mötet.

Åsa ställde tuffa frågor till Lars om hans konst och i vilka sammanhang hans konst figurerar. Konst är aldrig kontextfritt, den är subjektiv. Förutom Lars egna målningar så är annan uppmärksammad konst Okänd, kvinna 2009-349701 och Painful Cake, gemensamma beröringspunkter är att de upprör. Som konstnär vill du ha uppmärksamhet. Får inte din konst uppmärksamhet så lyckas du inte med ditt verk.

Samtalet dokumenterades och kommer att släppas på nätet.

Uppdatering: Lars har lagt ut ett eget blogginlägg om mötet i skogen.

Annonser
Taggad ,

One thought on “Möte i skogen

  1. Ben Rangel skriver:

    Så man kan sammanfatta det med att ni satt och småfnissade nervöst i en provisorisk fängelsecell tillsammans med de facto livstidsfången Lars Vilks, och diskuterade lagom mjäkigt medan den politiska kommisarien Linderborg hade mage att kritisera honom för att han demonstrerat var yttrandefriheten faktiskt befinner sig i Sverige på 2000-talet?

    Hade ni haft någon ryggrad skulle ni ha vägrat fungera som en avledningsmanöver åt pk-diktaturen. Nu kan de säga att ”titta, vi genomförde ju visst debatten, vi har total yttrandefrihet i Sverige (i bevakade celler på hemlig ort)”. Frågan tystas ned, ingen reaktion, ingen förändring. Så sent som när du var liten tyckte vi att det var förskräckligt det som hände Salman Rushdie.

    Idag är det tydligen helt prima att varje svensk som irriterat högsta hönset i någon medeltida diktatur får ett pris på sitt huvud. Dom får ju skylla sig själv!

    Ni hade kunnat sätta fingret på var problemet ligger, nämligen det rent kriminellt undergivna tillståndet hos den helt emaskulerade moderne svenske mannen. Istället tyckte ni som vanligt att det var så roligt att få frottera er med fulmedia, den svenska yttrandefrihetens ärkenemesis. Skäms!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s