Ny IT-razzia mot piratbukten

Igår skedde en it-razzia mot en serverhall i Nacka. Målet för polisens aktion var att komma åt hemsidan The Pirate Bay. Det har länge varit en katt och råtta-lek mellan myndigheterna och denna hemsida.

Tillslaget mot piratbukten visar hur rättsväsendet prioriterar sina resurser. De kämpar för särintressen. De står inte längre på invididens sida mot systemen. Det anläggs bränder i romska tältläger och polisen väljer att lägga ner utredningen efter två timmar, medan att jaga fildelare har fått högsta prioritet.

Inte bättre blir det av att Sveriges nya polischef, dåvarande statssekreterare, var nyckelfiguren bakom razzian mot The Pirate Bay 2006. Rättsrötan biter sig fast i Sverige.

Kulturdelning är bra. Inte nog med att det ska vara lagligt, vi ska uppmuntra människor att dela med sig till varandra. Sharing is caring.

Den IT-kompetens polisen har bör användas till att utreda kontokortsbedrägeri och näthat. De ska arbeta med att hjälpa vanliga människor. Inte hålla på att jaga oskyldiga svenssons.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s