Alla konstruktiva och enande behöver hålla ihop

Anna gör en viktig poäng när hen lyfter upp att det är problematiskt för Piratpartiet att en del pirater uttrycker sig, på nätet, nedlåtande och aggressivt. Håller helt med. Det skadar partiet. Människor skräms iväg och vår image tar stryk.

I stunder när det gungar är det viktigt att fokusera på vad målet är för partiet. Vad är Piratpartiets syfte? Vi är ett politiskt parti. För mig personligen har jag alltid upplevt att syftet med partiet är att ta plats i parlamentariska församlingar – för att kunna uppdaterar samhällets lagar och regler i linje med de konsekvenser digitaliseringen medför. För att nå de parlamentariska församlingarna måste vi vinna människors förtroende, det gör vi genom att uppträda trevligt och professionellt.

Allting som motverkar oss från att nå detta målet behöver vi städa bort. Det är ett arbete som tar tid, men som vi tillsammans kan göra.

Jag upplever att ett fåtal personer som har engagerat sig i partiet tror att partiet är ett demokratiprojekt där alla ska få uttrycka sig ”fritt och säga vad de vill, hur de vill och när de vill”. Vid många tillfällen tror jag att de har missförstått syftet med varför vi är ett parti, de ser organisationen som en diskussionsklubb. Därför tror de att de kan bete sig hur som helst.

Den absolut största majoriteten medlemmar delar våra värderingar och syn på varför vi är ett politiskt partiet. Därför är det otroligt synd att en liten klick med dålig attityd och unkna värderingar förstör för så många. Om personer inte klarar av att bidra konstruktivt så bör de engagera sig på andra håll, inte i Piratpartiet.

Partiet kommer behöva en handlingsplan för uppstädning av organisationen i syfte att göra oss riksdagsdugliga till 2018. Våra värderingar och grundidéer är helt rätt i tiden. Jag skulle dessutom kunna göra en jättelång lista på fantastiska pirater. Dock förstörs bilden av partiet genom att ett fåtal beter sig dåligt och olämpligt.

Det är jätteviktigt att vi som är konstruktiva och enande stödjer varandra. Mod och handlingskraft förutsätter att man känner styrka i ryggen. Jag ger mitt fulla stöd till partistyrelsen att med fast hand arbeta med dessa organisatoriska utmaningar.

Annonser

3 thoughts on “Alla konstruktiva och enande behöver hålla ihop

  1. Mikael Nilsson skriver:

    Att ett ungdomsförbund måste uppmana moderpartiet att agera mer moget och ansvarsfullt, det måste vara nån slags rekord 🙂

    Helt rätt! Uppstädning och fokus är rätt. Flashback finns ju kvar för dem som behöver det.

  2. Berinder skriver:

    Medhåll Gustav och Medhåll Mini. Det här är precis vad jag hoppas att styrelse och ledning sysslar med så fort suprisevalåret 2015 är överstökat.

  3. […] åt samtalsklimatet i Piratpartiet. Jag skulle vilja vara så drastisk som att säga att det är en ödesfråga för partiet. Vårt interna klimat dränerar oss på aktiva. Blir det ingen förändring riskerar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s