Meddelande: Ung Pirat är redo för extra val

Skickade imorse iväg ett medlemsbrev till Ung Pirat angående beskedet igår om extra val den 22 mars. Blockpolitikens fördummande logik har gjort riksdagen handlingsförlamad.

Pirater!

Sveriges statsminister lämnade igår beskedet att det kommer hållas extra val den 22 mars.

Den gamla blockpolitiken i riksdagen har satt svensk politik i en mycket dålig situation. Övervakningsivrarna står sig starka. Internet är under attack. Främlingsfientligheten sprider sig.

Det är viktigt att vi visar att det finns ett alternativ till dagens fastlåsta politik. Piratpolitik behövs, både på lokal och global nivå. Sverige behöver varken en vänster- eller högerpolitik, vi behöver politik som tar landet framåt.

Vi har precis tryckt upp nytt kampanjmaterial. Förra helgen, under Dreamhack Winter i Jönköping, värvades mer än 150 nya medlemmar på en helg! Vi vill köra en valrörelse till.

Det absolut viktigaste vi kan göra i den kommande valrörelsen är att rekrytera medlemmar. För det är genom rekrytering vi växer. Det långsiktiga målet är att Piratpartiet ska komma in i Sveriges riksdag 2018. Det arbetet börjar i valrörelsen 2015.

Tillsammans kommer vi starta en ny epok för piratrörelsen. Sverige behöver en politisk rörelse som förstår hur internet och den tekniska utvecklingen förändrar samhället. Piratrörelsen står mot övervakningssamhället som hindrar människor från att vara sig själva. Vi ska försvara individens rättigheter, oavsett vilken sexuell läggning eller hudfärg de har. Vi står på människans sida mot systemen.

Vi är redo för en ny valrörelse våren 2015. Fram till dess ska vi kämpa för rätten till ett privatliv och alla människors lika värde.

Märkt , ,

5 tankar om “Meddelande: Ung Pirat är redo för extra val

 1. Per "wertigon" Ekström skriver:

  Vet inte om PP är redo för ett nyval just nu.

  Hela organisationen är i spillror, vi har just nu ingen ledning, och många av våra medlemmar är utbrända efter förra supervalåret. Chanserna att vi faktiskt lyckas nå 1% eller mer ligger på 10^-9 eller mer. Fokus i denna valrörelse kommer vara statsmannaämbetet och PP har ingenting att komma med på denna punkt.

  Därför tror jag att den energin läggs bäst annorstädes så vi kan mobilisera, marknadsföra och framför allt synas inför nästa riktiga val. Att mobilisera till nyvalet riskerar att vara droppen för många…

  • Gustav skriver:

   Valrörelse är ett jättebra tillfälle att rekrytera nya medlemmar och aktivera gamla.

   Partiet får ta beslut på ny partiledare och sätta igång med verksamheten. Valrörelsen 2015 är bra träning inför 2018.

   Vi har möjlighet att synas och höras i media, bara det är ett skäl att ställa upp. 🙂

   • Per "wertigon" Ekström skriver:

    Normalt skulle jag hålla med dig, men, för att dra det i StarCraft-termer – vi har just haft alla baser massivt KEKEKEKEKEKEKEKEKEade av zerglings som har förstört alla siegetanks, satt eld på barackerna och dragit ner ekonomin till några få SCVs som desperat försöker dra upp ekonomin igen.

    I det läget går man inte ut för att vinna ett krig, man sluter sina försvar och försöker bygga upp från de rester man har kvar.

    Man skulle kunna ställa upp bara för att ställa upp, men ställer man inte upp för att komma in eller nå 1% ens, är det då värt att ställa upp över huvud taget?

 2. Gustav skriver:

  Vi ska ställa upp och få 1%. Om vi uppnår det målet har vi gratis valsedlesutdelning till riksdagsvalet 2018, vilket skulle vara värt mycket.

  Riksdagsblocken har visat sig vara odugliga och oansvariga. Jag tror det finns ett sug på att proteströsta. Vill du ge riksdagen en käftsmäll? Rösta på Piratpartiet. 🙂

 3. Per "wertigon" Ekström skriver:

  Problemet är ju dock att SD kommer suga åt sig de proteströsterna likt en svamp…

  Aja. Vi får väl se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: