Dags att få besked om datalagringsdirektivet

I helgen sände SR Kaliber ett bra inslag om datalagringsdirektivet. EU-domstolen har ogiltigförklarat direktivet för att det bryter mot våra mänskliga rättigheter.

Sveriges inrikesminister (s) har sagt att han är nöjd med den nuvarande lagen och vill inte ändra något. I regeringen sitter även Miljöpartiet som gick till val på en integritetsvänlig politik, som innebär att riva upp implementeringen av datalagringen.

Frågan är vad som händer nu?

I Nerikes Allehanda bad jag om besked. En dag senare publicerade ett antal miljöpartister en artikel där de klart och tydligt krävde att implementeringen ska rivas upp.

En skarp ledare i Sundsvalls tidning undrar varför det är så tyst kring detta? Vår demokratiminister och IT-minister måste ha en åsikt om massövervakningen? Hittills tiger de och lägger locket på.

HAX utgår ifrån att Miljöpartiet kommer att svika i frågan om övervakning. Alla integritetsvänner har fruktat att Miljöpartiet kommer kompromissa bort integritetsfrågorna för regeringsmakten. Dessvärre ser det just nu ut som att datalagringsdirektivet blir kvar, massövervakningen fortsätter.

Det är sådana här svek om bidrar till politiker förrförra. Olyckligt. Själv hoppas jag att sista ordet inte är sagt än, det finns fortfarande möjlighet för miljöpartister att sätt hårt mot övervakningssossarna. Miljöpartiets ledning måste lämna besked. Hur blir det med datalagringen, kommer den att bli kvar?

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s