Diskriminering av bitcoinbolag

Skriver idag i NyTeknik om Bitcoin-valutan.

Nyligen meddelade Riksbanken att de inför nollränta. Införandet av denna ränta är symbolisk. Nu när räntan är så låg som den kan vara har Riksbanken tappat sitt viktigaste verktyg för att styra inflationen.

Bitcoin-valutan har en inflationsbana som är förutsägbar, alla kan se hur många nya Bitcoins som kommer att skapas de kommande åren. Dessutom är valutan smidig då vem som helst kan göra överföringar till vem som helst på jorden, transaktionskostnaderna är små.

I Sverige finns ett antal bolag som utvecklar tjänster kring Bitcoin. Många av dessa bolag har dock fått problem med att svenska banker vägrar bolagen ha bankkonto hos dem. Detta är djupt problematiskt då det behövs bryggor mellan Bitcoinen och svenska kronor. Bolagen får det svårare att bedriva sin verksamhet. Detta försämrar den tekniska utvecklingen. Vår nya näringsminister borde titta på problemet.

Bitcoinen är en digital kryptovaluta, det kan dock vara så att det är någon annan digital valuta som blir stor. Därför är det viktigt att reglerna är teknikneutrala så att olika valutor kan konkurrera med varandra.

Annonser
Taggad , ,

One thought on “Diskriminering av bitcoinbolag

  1. […] Nipe of New Technology Today indicated that the Swedish banking system is extremely resistant to new technologies, despite the many […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s