Ordförandeutbyte i Jordanien

Anlände tidigt idag till Jordanien. Befinner mig på ordförandeutbyte arrangerat av LSU. Vi är en delegation på fyra stycken ordföranden för olika ungdomsorganisationer som träffar ordföranden för egyptiska och jordanska ungdomsorganisationer.

Jordanien är en monarki och i Egypten råder stor politiska oreda efter revolutionen och militärens statskupp. Förutsättningarna för att verka som en politiska organisation som arbetar med att organisera ungdomar skiljer sig ganska mycket mot i Sverige.

Berättade tidigare idag om hur processen går till när Ung Pirat väljer sin ordförande, vilket ur ett svenskt föreningsperspektiv knappast höjer ett ögonbryn. Här var det flera stycken som tyckte att det var mycket intressant.

Kommer att vara här i några dagar till och hoppas få en djupare förståelse för utmaningarna länderna står inför när de saknar välfungerande demokratiska institutioner. För Sverige tog det nästan 200 år innan vi fick den utvecklade demokratin vi har idag. Det är därför väldigt naivt att tro att länder ska kunna gå från diktatur till demokrati på bara några år, processen tar lång tid.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser