Nyhetsbrev maj

Nu är stunden här. Valdagen, den 25:e maj, kryper sig allt närmare. Väldigt många människor bestämmer sig de sista veckorna vilket parti de ska rösta på. Vi behöver därför lägga in vår högsta kampanj-växel de närmasta veckorna.

Opinionsläget är än så länge väldigt osäkert. De få mätningar som har gjorts visar att Piratpartiet är med i matchen, men att det krävs att vi gör en riktig kampanjspurt nu i slutet. Vi ska därför göra vårt bästa för att synas så mycket på gator och torg som möjligt.

Förtidsröstningen börjar redan nu den 7 maj! Det är otroligt viktigt att förmå folk att rösta tidigt, då minskar risken att det glöms bort.

Följande är budskapen som vi går in i EU-valrörelsen med:

att EU bör bli demokratiskt styrt. Ge mindre makt till de icke-valda tjänstemännen.

att EU bör ge mer makt åt individen. Inför ett starkt dataskydd där individen själv bestämmer vilka uppgifter som företag får lagra och sälja vidare.

att EU blir en demokratisk förebild. Ge visselblåsaren Edward Snowden asyl.

Då Piratpartiet är det svenska parti, med bred marginal, som har fått mest uträttat i Europaparlamentet är det viktigt att informera väljarna om vad partiet faktiskt har lyckats göra de senaste fem åren:

Stoppat ACTA-avtalet
Tillsammans med aktivister runt om i Europa spelade Piratpartiet en viktig roll för att EU-parlamentet stoppade ACTA-avtalet. Det var ett handelsavtal som skulle minskat friheten på nätet, gett tullen rätt att rutinmässigt snoka i hårddiskar, mobiltelefoner och fickminnen.

Försvarat rättssäkerheten för misstänka fildelare
Piratpartiet lyckades stoppa ett förslag om att internetoperatörer skulle vara skyldiga att stänga av folk från nätet ifall film- och musikindustrin pekade ut dem som fildelare.

Fått stöd för upphovsrättsreform
Piratpartiet har samlat ett nätverk av inflytelserika Europaparlamentariker från alla partier som vill arbeta för en radikal reform av upphovsrätten. Som ett resultat av detta förbereder EU just nu en total översyn av upphovsrättslagarna.

Räddade nätneutraliteten
Piratpartiet var med och räddade nätneutraliteten på internet. Nätneutralitet innebär att alla företag och privatpersoner har tillgång till internet på samma villkor. Så har det varit hittills, och det är det som har gjort internet till vad det är idag. Nätneutralitet är i praktiken vår tids näringsfrihet.

1. Hjälp till med att kampanja
2. Få folk att gå och rösta
3. Ung Pirat i media
==========

1. Hjälp till med att kampanja

Affischera
Det är superenkelt att sätta upp affischer och det gör att vi syns. Beställa kampanjmaterial gratis från Ung Pirat eller Piratpartiet.

Ung Pirat: http://ungpirat.se/201404/bestall-vart-profilmaterial/

Piratpartiet: https://butik.piratpartiet.se/product_info.php?cPath=83&products_id=766

Bemanna valstugor
Runt om i landet sätts det upp valstugor just nu. Det är jätteviktigt att vi hjälps åt att bemanna dessa valstugor så mycket som möjligt. I fredags sattes valstugan upp i Uppsala. Jag stod i den två timmar, mycket folk kom fram och ställda nyfikna frågor. Det är både kul och enkelt att hjälpa till att bemanna valstugor.

Ring och påminn om valet
Ring vänner och släktingar som du vet sympatiserar med Piratpartiet. Informera dem om hur viktigt arbete som Piratpartiet gör.

2. Få folk att gå och rösta
Endast för att folk sympatiserar med oss betyder inte det automatiskt att de kommer gå till vallokalen och lägga sin röst. En del människor glömmer bort att gå och rösta på valdagen. Det är därför superviktigt att vi förmår folk att rösta så tidigt som möjligt. Redan den 7 maj öppnar förtidsröstningslokalerna.

Dra ihop ett gäng vänner och gå och rösta tillsammans! Allt kampanjarbete som vi har gjort är endast värdefullt om vi får folk att gå in i vallokalen och lägga sin röst på Piratpartiet.

3. Ung Pirat i media
Övervakning hotar de svenska jobben

Läge att stoppa all massövervakning

Folkpartiet opålitligt om integritet

MP:s register av bloggare hotar yttrandefriheten

Ung Pirat polisanmäler polisjurist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s