Folkpartiet opålitligt om integriteten

Skrev igår en replik (tillsammans med piratkollegor) i Dagens Nyheter till folkpartisten Mathias Sundin angående datalagringsdirektivet.

Vill första säga att Sundin har hjärtat och moralen på rätt ställe. Han driver på för ett starkare privatliv. Problemet är partiet som han är medlem i, folkpartiet. Det är ett av de partier som starkast driver på en utbyggnad av övervakningssamhället, vilket är tråkigt.

Det blir därför inte trovärdigt när Sundin presenterar förslag för hur man ska förbättra övervakningslagarna, eftersom att det aldrig kommer att hända i folkpartiet.

Överlag har Mathias Sundin en betydligt mer principfast syn på integritetsfrågor än sitt parti. Det stora problemet är att hans parti gång på gång – när det gäller datalagringen, FRA och all annan massövervakning – tagit ställning mot rätten till ett privatliv. Sundin är varmt välkommen till Piratpartiet om han vill få möjlighet att aktivt, konsekvent och med sitt partis helhjärtade stöd verka för de mänskliga rättigheterna

Annonser
Taggad

2 thoughts on “Folkpartiet opålitligt om integriteten

  1. […] – jag själv (här inte som Calandrella utan med mitt namn i köttvärlden, Leo Rudberg), Wester, Nipe och vår EU-kandidat Deeqo Hussein svarar en artikel från Mathias Sundin (FP) med att välkomna […]

  2. […] Bloggat av Gustav Nipe, ordförande i Ung Pirat: Folkpartiet opålitligt om integriteten […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s