Debatt på Kärrtorps gymnasium

Ska i eftermiddag, klockan 13:00, debattera EU-frågor på Kärrtorps gymnasium i Stockholm.

Förutom att berätta om vad Piratpartiet kommer göra de närmaste fem åren i Europaparlamentet tänkte jag även passa på att berätta vad vi har gjort under denna mandatperioden.

Piratpartiet har levererat tre konkreta saker:

  • Vi stoppade ACTA-avtalet, som bland annat innehöll att ge tullen rätt att rutinmässigt undersöka innehållet i mobiler, hårddiskar och fickminnen. Våra parlamentariker drev på inne i parlamentet, och aktivister på gator utanför.
  • Vi har lyckats få upp stödet för en radikal upphovsrättsreform. Hela den gröna gruppen har antagit vår politik. Självaste EU-Kommissionen har förstått att en ordentlig reform behövs, och slutstriden kommer nästa mandatperiod.
  • Vi har försvarat rättssäkerheten för misstänka fildelare. Vi övertygade en majoritet i parlamentet om att det inte var rimligt att tvinga internetoperatörer att stänga av de användare som film- och musikindustrin pekade ut som fildelare. Seger!

Vi är dock inte färdiga. Nu när vi har arbetat upp ett brett kontaktnät i Europaparlementet kan vi under nästa mandatperiod börja få till kraftiga reformer. Kampen om privatlivet fortsätter.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s