På 30C3 i Hamburg

Gustav_snowden_hamburg

”Ge Snowden asyl i Tyskland” var budskapet.

Befinner mig på 30C3: 30th Chaos Communication Congress – i Hamburg. Har besökt konferensen ett antal gång tidigare, men tycker att arrangörerna lyckas överträffa sig själva varje gång.

Igår höll Gleen Greenwald en keynot föreläsning som var mycket uppskattad. Han presenterade dessutom ny information. NSA spionerar på flygbolag som tillhandahåller internetuppkoppling för sina kunder. Har flugit några gånger med Norweigen och surfat på deras nätet från luften, spanar NSA på det? Tids nog kommer Greenwald att släppa dokumentet som visar hur det verkligen förhåller sig.

Deltog tidigare idag i Freiheit statt Angst (Freedom not fear)-demonstrationen. Katharina och Jacob höll två stycken bra tal. Jacob uppmuntrar alla tekniker på konferensen att ta anställning på olika myndigheter i syfte att kunna läcka oegentligheter som spioneri. Hoppas att folk följer hans uppmaning. Det är otroligt viktigt att fler människor vågar gå i de fotspår som Manning och Snowden har trampat upp. Utan deras läckor skulle vi endast kunnat spekulera i hur verkligheten faktiskt var.

Greenwald avslutade sin föreläsning med att lova att publicera fler viktiga dokument under det kommande året, bra.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s