Sex månader kvar till EU-valet

Idag är det sex månader till Europaparlamentetsvalet nästa år. Tiden upplevs som snabb när man tänker tillbaka och långsam när man blickar framåt. Sex månader är ingeting, det kommer gå fort nu.

Anders Lindberg skriver en läsvärd artikel i Aftonbladet idag under rubriken Din integritet är inte viktig för politikerna. Rubriken är både sann och falsk på samma gång. Nästan alla politiska partier i riksdagen gör allt för att montera ner ditt privatliv. Vi pirater sätter dock privatlivet högst upp och kommer aldrig att kompromissa om det.

Globala nätföretag vill datafiera all information och de drömmer om Big Data. Allt ska samlas in och lagras. När de har tillräckligt mycket information om dig kan de sen sälja vidare information till andra företag eller underrättelsetjänster. Du är inte kund hos Facebook eller Google. Du är produkten som de säljer till andra företag. Idag befinner sig dessa nätjättar i ett enormt styrkeöverläge gentemot dig, vi behöver därför skapa utökade användarrättigheter. Tror vi behöver någon form av regelverk som påminner om konsumentlagstiftningen i sin funktion, att skydda den mindre svaga parten mot den större.

Piratpartiet har aldrig tidigare varit så organisatoriskt förberett som det är idag. Även om partiet inte rent numerärt och finansiellt kan mäta sig med de andra partierna så är det bra mycket bättre idag än det var inför förra valet. Piratpartiet behöver göra ett bra EU-val. Vi ska skicka en stark signal till beslutsfattarna, människors privatliv är inte till salu. Det är mycket som står på spel.

När vi pirater går till val nästa år gör vi det inte själva, utan vi gör det med en mängd andra piratpartier. En röst på det svenska piratpartiet blir en röst på den europeiska piratrörelsen. Planen för förändring av EU är fullt realistisk. Pirater i Finland, Tjeckien och Tyskland kommer att ställa upp i samma val. Om vi inte kommer kunna bilda en egen grupp inne i Europaparlamentet nästa mandatperiod så kommer vi göra det mandatperioden därpå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s