Besök på Kattegattgymnasiet

Adam och Deeqo på Kattegattgymnasiet.

Adam och Deeqo på Kattegattgymnasiet.

Besökte i fredags Kattegattgymnasiet som ligger i Halmstad.

Debatterade tillsammans med Mikael Gustafsson, EU-parlamenteriker (v), på temat Krisen i EU – förtroende, fred och framtid. Berättade om piratpartiets plan för att göra en radikal reform av unionen med fokus på transparens och öppenhet.

Inte nog med att skuldkrisen skapar fattigdom i europa den ger  även näring åt de högerextrema krafterna. Kommer Europa i ordning med ekonomin har vi goda möjligheter att mota dessa högerextrema krafter. En viktig pusselbit för att ta oss ut ur denna ekonomiska svacka skulle vore att göra en grundliga förändring av patentsystem, som idag ligger likt en blöt filt över hela teknikutvecklingen i Europa.

Piratpartiets medlemsmöte pågår i skrivande stund. Det står nu klart att jag kommer stå på plats nummer fyra på EU-vallistan! Jag tackar ödmjukt för det förtroendet och ser fram emot en rolig valrörelse. Våra två toppnamn är Christian och Amelia. Några elever på Kattegattgymnasiet undrande var Piratpartiet hade gjort under sin år i EU? En helt legitim fråga att ställa. Det korta och enkla svaret är att partiet stoppade Acta-avtalet. Detta är utan tvekan den största bedriften som partiet har åstadkommit nere i Bryssel.

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s