På visselblåsarfronten

I tisdags meddelades att Bradley Manning har blivit fälld för spioneri för att han delade med sig av information till Wikileaks. Om några dagar väntas besked komma om hur många år han ska sitta i fängelse.

Mina piratkollegor i Uppsala, Karolina och Mårten, skriver idag i UNT en jättebra debattartikel om den svenska regeringens passiva hållning när det väl gäller Manning och Snowden.

Sveriges regeringen har inte sagt något om Manning eller Snowden, det är en skam.

På tal om Snowden, det är tragiskt att han får asyl i Ryssland. Varför är det inget land i väst, med rättsstat värt namnet, som erbjuder honom asyl? Varför låter vi Ryssland plocka billiga poänger, ett land som annars inte är känt för att bry sig om medborgerliga rättigheter? Sverige borde varit det landet som gett Snowden asyl.

Dagen till ära börjar en ny hård anti-piratlag gälla i Ryssland. Lagen möjliggör för upphovsrättsindustrin att blockera piratsidor på nätet. Hör en representant från det ryska Piratpartiet berätta i Sveriges radio om lagen. Värt att notera är att det ryska Piratpartiet inte är ett lagligt parti i Ryssland och kan inte ställa upp i de allmänna valen.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s