I Almedalen

Lite pirater från almedalen igår.

Anlände i lördags eftermiddag till Visby tillsammans med sex andra unga pirater. Vi kommer att vara här hela veckan. På Ung Pirats hemsida har vi en bloggstaffet mellan alla deltagare, in och läs.

Till Almedalen har vi tryckt upp väldigt fina t-shirts med texten ”Fildelning skapar välstånd”. Nedan ser du Mikael med tröjan.

Igår kom en arg äldre kvinna fram och tyckte att vi var förfärliga som anser att fildelning skapar välstånd. Händelsen fångades på film (dessvärre är ljudet lite dåligt). Hon var dock inte öppen för att ta till sig av vad jag sa, vilket var lite synd. Fildelning skapar välstånd. För att fler människor ska få tillgång till teknikutveckling krävs det kopiering (fildelning). Historien är oändlig med exempel på hur västvärlden kopierar idéer av varandra, allt från boktryckarkonsten till flygplanen. Kopieringen driver utvecklingen framåt.

I veckan publicerade Dalarnas tidning en insändare av mig om public service-avgiften. Det börjar bli allt mer tramsigt att Radiotjänsten ska ta ut en avgift när alla idag i praktiken behöver betala. Det vore mycket bättre om avgiften tas upp på skattsedeln.

Mikael med almedalströjan.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s