Fortsättningsutbildning i Bryssel

I måndags åkte jag tillsammans med 17 andra unga pirater från Sverige ner till Bryssel. Nere på plats arrangerade vi en fortsättningsutbildning (level 2) för nya pirater, från bl a Finland, Tyskland, Frankrike, Tjeckien, Island och Luxemburg. Det är alltid väldigt kul att träffa pirater från andra länder.

Just nu pågår förhandlingarna om ett nytt handelsavtal mellan EU och USA, dock reglerar det mer än bara handel. Vad vi känner till (förhandlingarna sker bakom stängda dörrar) är att det även ska reglera ”dataflow” över atlanten. Vi besökte en hearing om handelsavtalet. Jag ställde en fråga till en representant för Kommissionen och till USA:s f.d EU ambassadör, som båda satt i panelen. Frågan var om de hade lärt sig något från vad som hände med ACTA-avtalet? Fick inget svar från någon av dem, men ibland kan även ett icke-svar vara ett svar.

I förrgår finslipades detaljerna inför uppstarten av Young Pirates Europe (YPE). Planen är att vi i augusti ska skriva på det formella papperna till uppstarten. Under flera år har det diskuterats bildandet av en sådan organisation. Det ska därför bli kul att det äntligen kommer ro i land. Syftet med (YPE) är att organisera utbyten mellan de olika ung pirat organisationerna i Europa. Idag fick vi ett bidrag beviljat av Ungdomsstyrelsen för att arrangera uppstartsträffen i augusti. Kul!

Ser fram emot att träffa massa europeiska pirater i augusti, det kommer att bli lysande.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s