Politiker bakom övervakningen

Midsommar firandet är över för denna gången. Vill passa på att tips om en mycket bra artikel av Kjell Häglund om massövervakningen.

Tycker att artikeln är riktigt bra journalistik. Häglund gör viktiga observationer och lägger ihop pusselbitarna.

Den amerikanska vice presidenten, Joe Biden, har sina fingrar djupt nere i upphovsrätts- och övervakningsindustrin. Biden har tagit många initiativ till den horribla lagstiftningen som finns i USA.

Häglund tar upp det faktumet att det är få politikers namn som nämns i debatten övervakningsskandalen PRISM, trots att allt sådant är sanktionerat på politisk nivå. Tjänstemännen på NSA och FBI lyder antagligen endast order. Det är politiker som måste ställas till svars för övervakningen.

Samma sak gäller med FRA i Sverige. Det är ett politiskt beslut av politiker. Det är politiker som driver på övervakningshetsen, därför ska vi byta ut dessa politiker!

Annonser
Taggad ,

4 thoughts on “Politiker bakom övervakningen

 1. Mofatt Moshireen skriver:

  Än värre är det väl möjligtvis att ryket i USA säger att NSA:s chefer är de som bestämmer. De har så mycket hemligheter om Obama och de andra att de vackert gör som de blir tillsagda.

  • Gustav skriver:

   Edgar Hoover var FBI chef länge och hade en del inflytande över presidenterna.

   Dock tycker jag det är viktigt att poängtera att det är politikernas ansvar, inte skylla ifrån sig på tjänstemän.

 2. Dennis Nilsson skriver:

  Vad säger du ifall ”tjänstemännen” som ex-vis Edgar Hoover har hållhakar på politikerna? Som när en ryttare har betsel på en åsna, som ryttaren sedan styr åsnan med….Vem har då ansvaret för styret?? Ryttaren eller åsnan, bäggedera eller ingen alls!?

  Vad du då som politiker tycker och tänker, spelar ingen roll, för de flesta vill inte spoilera sin politiska karriär och makten och härligheten. Det finns några enstaka politiker som har varit modiga och försökt.

  En blev som president mördad, en annan modig politiker, Don Sigelman skakar galler just nu. http://www.donsiegelman.org Det talar om vart skåpet skall stå…

  En annan politiker, som kunde ha satt många banksters bakom lås och bom, och tillika blivit USA’s president istället för Obama, umgicks med unga kvinnor som han betalade för att ha sex med. De ansågs vara en skandal…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Eliot_Spitzer_prostitution_scandal

  Därför är det så viktigt att Edward Snowden lyfter fram sådant här i ljuset.

  • Gustav skriver:

   Edward Snowdens insats ska absolut inte underskattas. Samtidigt är det viktigt att syna de politiker som har gjort övervakningen möjlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s