EU-kritisk 1 maj flyer

EU-kritisk flyer Alternativ 1.2 single-page-001

Nästa vecka är det 1 maj. Runt om i Sverige kommer olika politiska organisationer att vara ut och demonstrera mot olika orättvisor. 1 maj brukar vara en soliga dag och många människor är ute på stan. Det innebär att det är ett jättebra tillfälle att genomföra en liten minikampanj.

Maj-månad nästa år är det val till Europaparlamentet. Vår möjlighet att göra ett bra resultat i det valet lutar sig mot vår förmåga att genomföra en gedigen och lång valkampanj. Därför är det ett superbra tillfälle att i år börja prata om EU med väljarna.

Vi har tillverkat en 1 maj EU-flyer som du tillsammans med piraterna i din stad kan dela ut. Det räcker att ni är ute i 1-2 timmar den 1 maj och kör flyersutdelning.
Ladda ner flyern och skriva ut den på en vanlig skrivare. Klipp den sedan i två stycken delar.

I färg:
http://ungpirat.se/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/04/EU-kritisk-flyer-Alternativ-1.2-dual.pdf

Svart-vit:
http://ungpirat.se/wp-content/blogs.dir/1/files/2013/04/EU-kritisk-flyer-Alternativ-1.2-dual-grayscale.pdf

Tre punkter om vad vi pirater tycker om EU:

 • Politiska beslut ska fattas så nära dem som berörs som möjligt. EU ska bara besluta om sådana frågor som inte kan hanteras på nationell, regional eller lokal nivå. Snusförbud är en typisk sådan fråga som EU ska hålla tassarna borta från.
 • Ge mer makt över EU-politiken till folkvalda representanter, och låt mindre makt finnas hos indirekt utsedda organ som ministerråd och kommission.
 • På sikt måste ett helt nytt EU-fördrag förhandlas fram, som gör EU demokratiskt och transparent. Detta måste sedan godkännas både i en folkomröstning över hela EU, och därefter av parlamentsbeslut eller folkomröstning i varje stat som ska vara med i unionen enligt det nya fördraget. På det sättet får vi en union som bara sysslar med de saker och på de sätt som invånarna i både unionen och dess alla stater önskar.

Mer information finns här.

Annonser
Taggad

4 thoughts on “EU-kritisk 1 maj flyer

 1. Det där med snuset fattar jag inte. Okej att EU är översittare och har för mycket makt. Men kan vi inte hitta bättre exempel?

  • Gustav skriver:

   Bättre exempel mottages gärna!:)

   • Förutom gurkors räthet etc? 🙂 Fast det kanske är uttjatat förstås.

    Snuset är ju en hälsofråga som EU kanske absolut måste kunna besluta om, ifall man nu anser att EU borde finnas för vissa övergripande frågor. Ungefär som att de ska få bannlysa särskilda kemikalier i mat etc. på grund av eventuella hälsorisker i stor skala.

 2. […] ← EU-kritisk 1 maj flyer Apr 29 2013 […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s