Kongresstider

Piratpartiets vårmöte har öppnat. Det finns en mängd motioner att ta ställning till. Kommer framöver skriva en liten bloggserie om ett antal motioner som jag tycker är viktiga att lyfta upp.

Imorgon eftermiddag börjar Ung Pirats förbundskongress i Uppsala. Kongress är alltid väldigt kul. Extra skoj i år är att vi har väldigt många nya ombud på plats. Det kommer att twittras en hel del från kongressen, hashtaggen är #upk13, följ den!

Ikväll ska det vara uppstartsmöte för vår nya lokalavdelning Ung Pirat Järfälla, leve det!

Annonser
Taggad , , ,

3 thoughts on “Kongresstider

 1. Ja, och på grund av ett fruktansvärt hemskt ickeengagemang för interneträttigheter så kommer det bara att twittras. Och skype:as.

  Jag blir ledsen och vill avsluta mitt medlemskap som resultat av sådant. Länge leve internetcentralisering och lojalitet till amerikanska företag – Piratpartiet och Ung Pirats bästa vänner!

  • Gustav skriver:

   Mikael: Jag lyfter gärna upp öppna format! Kan man länka direkt in till XMPP-kanaler?

   • Först och främst är det en dålig metod att direktlänka till chatter för XMPP-kanaler. Inte bara undviker man att folk faktiskt _använder_ protokollet (hoppar bara in och ut, utan mer tanke på vad man använde). Proprietär, inlåst bajsmjukvara vinner ju på grund av att man låser in användare. Så vi borde _åtminstone_ kräva av folk att använda registrerade Xmpp-konton i klienter för syftet.

    Med det sagt så kan man ju länka till t.ex. xmpp:mmn@hethane.se för att länka min xmpp-kontakt (ungefär som mailto:mmn@hethane.se är för epost och måste skickas från en smtp-klient).

    Men eftersom att öppenhet och sådant ÄR BRA SAKER och vi som INTE försöker trycka ner tvång och skräpmjukvara i halsen på folk ser förstås till att alla kan använda protokollet med minsta krångel möjligt, förutom att behöva läsa igenom rants som ovan:
    https://piratechat.net/chat/?room=ungpirat

    Även om det förstås inte låser in folk i ett slutet ekosystem och påtvingar folk en särskild, av proprietärmjukvarans utvecklare välsignad, binär som man inte ens får granska källkoden för.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s