Inför förbundskongressen 2013

I fredags släpptes möteshandlingarna till förbundskongressen 2013. I möteshandlingarna hittar du allt du behöver veta inför kongressen.

Möteshandlingarna är ett tjockt dokument då vi har rekordmånga motioner i år som ska behandlas (vilket är superkul). Det är en god idé att läsa möteshandlingarna innan du kommer till kongressen. Väl på plats kommer det att vara ett högt tempo. Det kommer vara ont om tid att sätta sig in i alla frågor på plats.

Sedan vill jag slå ett slag för förbundsstyrelsens förslag på verksamhetsplan och budget. Ett genomgående tema inför detta året är att året ska fungera som en generalrepetition inför supervalåret 2014.

Det viktigaste under det kommande verksamhetsåret är att vrida om Ung Pirat till att bli mer extroverta, för att bli en kampanjorganisation inför valen 2014. Det arbetet måste påbörjas efter förbundskongressen. Nästa år är det ett supervalår, det inträffar väldigt sällan. Ett supervalår betyder att vi kommer att ha val till både Europaparlamentet och de allmänna valen under samma år. Först på våren kommer Europaparlamentsvalet att ske och sedan är de allmänna valen (val till riksdag, landsting och kommun) i slutet av september. Det kommer innebära en utmaning för oss som organisation då vi inte har jättemycket erfarenhet av valkampanj i organisationen.

Ung Pirat behöver bli bättre på kampanjarbete. Vi behövera klara av att koordinera och driva en nationell kampanj över hela landet, där förbundet, distrikten, lokalavdelningarna och alla medlemmar ska veta hur de ska göra för att vara delaktiga.

Du hittar möteshandlingarna här.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s