Not my department

Är på den 29:e Chaos Communication Congress i Hamburg. Normalt brukar kongressen vara i Berlin, men den har dragit så många deltagare att den har växt ur den gamla lokalen.

Den nya lokalen är är Congress Center Hamburg, ett jättekomplex. Stället är minst sex gånger större än det gamla stället.

Tidigare idag avslutade Jacob Applebaum sitt inledningsanförandet. Han pratade om kopplingen mellan de dödliga drönarna och övervakningsstaten. Den globala trenden av mer övervakning påverkar oss allt mer. Måltavlorna för de dödliga drönarattackerna bestäms ibland på information en ledningsstab fått genom avlyssning.

Hemlighetsmakeriet bakom övervakningen gör det svårare att utkräva ansvar. Vi vet inte exakt vem som gör vad och när. Övervakningen blir omöjligt att utvärdera. Hemlighetsmakeriet är den största fienden. Appblebaum sa att frihet från misstanke är en grundläggande rättighet, har inte tänkt på det tidigare. Att slippa vara misstänkt för något är viktigt. Misstänkliggörandet skapar misstro och oro.

Årets tema är Not my department, kommer fler bloggposter i vecker.

Här är mina tidigare bloggposter om CCC.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser