Mörkandet kring Saudiaffären

Pansarvärnsrobot 56 Bill.

Har idag en debattartikel i Nerikes Allehanda om den svenska vapenexporten.

Återigen aktualiseras det Svenska projektet att bygga upp en vapenfabrik i Saudiarabien. Nyligen rapporterades det i Sveriges Radio Ekot att försvarsdepartementet plockade bort offentliga handlingar i syfte att mörklägga historien.

Reinfeldt har försvarat vapenexporten med att han aldrig kommer att tacka nej till arbetstillfällen. Vapenexport i sig är tveksamt, men att sälja till ett land som Saudiarabien är oförsvarligt.

Saudiarabien är ett land där homosexuella och oppositionella avrättas offentligt med svärd. Kvinnors klädsel är reglerad i lag och ska en kvinna vistas offentligt måste hon bära heltäckande kläder på sig. Kvinnor har inte ens rätt att köra bil.

Känner på mig att det kommer dyka upp mer skumma saker kring denna historien, så är det alltid i vapenbranschen. Bakgrunden är att Totalförsvarets forskningsinstitut skapade ett bulvanföretag som heter SSTI med uppgift att bygga upp en fabrik i Saudiarabien som ska kunna reparera antitankvapen, som den svenska pansarvärnsroboten 56 Bill.

Vi pirater kräver tydligare transparans  i dessa frågor.

Annonser
Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s