Nu tar vi fajten mot nätrasimen


Ung Pirat är idag med i en gemensam debattartikel tillsammans med SSU, Socialdemokratiska Studentförbundet, Grön Ungdom, Ung Vänster, Ungdomens Nykterhetsförbund, Ungdom mot rasism och Rädda barnens ungdomsförbund.

Artikeln är startskottet på kampanjen Nätfighten. Det finns idag en utbredd nätrasismen som florerar i kommentatorsfälten på nätet. Idag får fördomar och främlingsfientlighet florera fritt på nätet utan att bli motsagda.

Kampanjen nätfighten går ut på att bemöta denna rasism och uppmuntra till goda kommentarer. Gå ut i nätforum och ta fajten!

Läs mer hos SSU här.

Annonser
Taggad ,

87 thoughts on “Nu tar vi fajten mot nätrasimen

 1. Algot R skriver:

  Försök att bemöta SD med fakta. Tala om vad invandringen kostar och jämför med andra utgifter. Enkel matematik säger att det kostar varje skattebetalare ca 20000:-/år. Och en lika enkel matematik kan beräkna hur många nya lärare vi kan anställa för de pengarna.

  När ett brott begås så ange om brottslingen är invandrare så kan vi få slut på den fördomen att invandrare begår mer brott.

  Men detta klarar ingen av er invandrarpopulister av dag. Det enda ord ni kan är rasist och främlingsfientlig. Fakta är inte en invandrarpopulistst starka sida!

  • markus skriver:

   Populism handlar om att ge enkla lösningar till komplexa problem, att inte problematisera. Allt som oftast grundar det sig i rasism.

   • anna skriver:

    rasism är det mest missbrukade ordet som finns i sverige idag

   • Nu har vi ett översvämmat badrum tack vare den smarta politik som förs. Ni klipska människor vill stå och försöka torka upp på golvet, och pratar om hur komplicerat det är. Det kunde jag talat om för ett decennium sen, precis som jag kunnat talat om för er att vi var på god väg att hamna där. Det har varit uppenbart för tänkande människor i 30 år. En något mer jordnära, ”populistisk” människa stänger av vattnet innan man ens funderar på att börja torka upp…

    Nu är frågan, är du en ballong uppblåst med floskler som dina gelikar eller har du något konkret att komma med? Jag har letat i två dar efter sossar att smiska, men jag blev tvungen att invadera för att hitta några. Kom igen nu, använd hela ditt intellekt för att slå den dumma rasistnazistfascisten! Känn dig fri att använda terminologi ifrån vilket forskningsfält som helst om det är någon hjälp.

   • morpheo skriver:

    @anna: oftast av rasisterna själva, gärna parat med floskler som ”svenskfientlig”, ”antivit”, ”omvänd rasist [sic!]” etc.

    @nephilim: Badrummet är översvämmat inte för att alla kranar stått på, utan för att folk täppt till vartenda avlopp efter att de spolat ner numret till rörmokaren. Problemet är inte invandringen, problemet är fördelningspolitiken. Årligen försvinner miljarder ut ur landet till skatteparadis (bland annat), men sällan ser jag någon som sympatiserar med sverigepsykopaterna oja sig över detta.

  • Gustav skriver:

   Algot: Varför diskutera fakta? Det kan akademin få göra. Jag vill prata om värderingar och vilket samhälle vi vill ha.

   Allt är inte en fråga om kronor och ören. Jag vill ha ett samhälle där nationsgränserna har upphört. Vi ska visa solidaritet med hjälp av handling med de människor som har oturen att födas i ett land med krig och korruption.

   • brandr skriver:

    Så du är alltså internationalist Gustav? Visst vet du om att internationalisterna mördade 100 miljoner människor i Ryssland? Och sedan bytte namn på internationalismen till ”globalism”.

    Visst förstår du att om nationsgränserna upphör så centraliseras makten och vi tappar demokratiskt inflytande, precis såsom sker när Sveriges gränser nu avvecklas och makten flyttas från folkvalda i Stockholm till odemokratiska EU-byråkrater i Bryssel?

    Du vill inte diskutera fakta, därför att fakta står i motsats till dina extrema värderingar. Du är ung, men innan du blir gammal kommer du att se din draksådd spira.

   • Anonym 3456 skriver:

    Du får ursäkta, men att vilja ta bort nationsgränserna framstår som oerhört ogenomtänkt och vansinnigt naivt. Att vilja ta bort nationsgränerna innebär t.ex. att man måste vara för en världsregering, eftersom dagens gränser bl.a. också är gränser för staten Sveriges jurisdiktion. Utan gränser kan det bara finnas en regering i världen, och jag bedömer sannolikheten som betydligt större att det skulle bli en storföretagsvänlig regering med täta band till upphovsrätttsmaffian, snarare än en regering med piratvärderingar. Bara för att ta ett exempel som du borde kunna förstå.

    Något annat du borde inse är att vår västerländska demokrati faktiskt bara finns i en minoritet av Jordens länder. Många andra länder är autokratiska (diktaturer), en hel drös drivs av mer eller mindre hårdföra islamister, ett land med 1,3 miljarder människor (Kina) kallar sig kommunistiskt, men driver egentligen en form av auktoritär statskapitalism. Tror du på allvar att en världsregering skulle fungera på ett liknande sätt som Sverige så är du verkligen naiv. Det är betydligt större risk att det blir en blandning av Katolska Kyrkan, Muslimska Brödraskapet och Kinesiska Kommunistpartiet, och självklart ryker då yttrandefrihet och pressfrihet all världens väg.

    Så, Gustav, tycker du inte att det är positivt att det finns olika länder med olika system på Jorden? Alla kanske inte vill vara socialliberaler, vissa kanske vill ha en kommuniststat, andra kanske en nyliberal nattväktarstat, vissa kanske vill ha en islamistisk teokrati, andra kanske nöjer sig med en auktoritär ledare som t.ex. Putin. Och slutligen finns det ju vi som vill ha demokrati enligt västerländskt snitt. Utan nationsgränser är detta en omöjlighet.

   • För att det kanske är relevant hur verkligheten ser ut om man ska diskutera politik?

    Hur tror du att solidaritet och demokrati skulle fungera utan nationsgränser? Forskningen har ganska entydigt visat att mångkultur är associerat med minskat socialt kapital, vilket bla innebär minskad verklig solidaritet. Man har även visat att mångkultur verkar orsaka en viss högerskiftning i politiken. Det mest troliga resultatet av ett globaliserat samhälle är nog en nattväktarstat utan verklig demokrati. Alternativt en uppsvälld byråkrati a la Bryssel, utan verklig demokrati. Jag förstår att det inte ser ut så i din utopi, men man kan inte sträva efter ideal utan att förstå världen, det går nästa ofelbart illa. Vad tror du har legat bakom alla katastrofala politiska experiment under förra århundradet?

    Vad är egentligen problemet med nationsgränser? Är det det största problemet i världen, om det ens är ett problem?

   • micke skriver:

    gustav när vi alla har arbeten och bostäder att gå till eller bo i då först kan ni börja tänka på att ta in arbetskraftinvandring inga jävla analfabeter som våldtar och rånar!!!

   • Jag utgår från att Gustavs internationalism är ett ideal. Att jämföra honom med kommunistiska massmördare eller islamistiska diktatorer är oerhört tramsigt.

   • morpheo skriver:

    @brandr: En verklighetsanknuten benämning + siffra vore mer… ska vi säga ”givande”?

    @nephilim: Upp till bevis! Var finns denna ”forskning” du pratar om? Människan som art är ett kringflyttande flockdjur. Att ur detta hävda att ”mångkultur” (vad nu det är) är något dåligt är barockt!
    Och du… hur kan ett oändligt universum – eventuellt ett av oändligt många – ha ”begränsade resurser”? Ett helt universum?

    @micke: Du menar att vi ska sluta ta in män i landet, och dessutom deportera de som redan är här? Det är överlag män som uppnår sämre resultat i skolorna, och det är överlag män som står för våldtäkter, misshandel och kriminalitet.

    @anna: Vad har din sjukpension med invandring att göra? Eller du har helt gått på lögnen om niqab-täckta kvinnor som ska sno ALLA VÅRA PENSIONER!!!!fem
    Låter lite grand som den klassiska ”De kommer hit och tar alla våra brudar, snor alla våra jobb, och så lever de bara på bidrag!”.

   • @ Morpheo

    Så gärna, finns lite varstans, statsvetenskap och nationalekonomi i huvudsak.

    http://www.abdn.ac.uk/sociology/notes07/Level4/SO4530/Assigned-Readings/Reading%209%20%28new%29.pdf

    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1467-9477.2012.00289.x/abstract

    http://mpra.ub.uni-muenchen.de/29782/1/PrefSizeTaxMPRAf.pdf

    Man har bland annat sett att heterogena, dvs ”mångkulturella”, grupper samarbetar sämre och har mindre genomsnittlig empati och tillit. Jag utgår ifrån att du inte menar att tidiga grupp och stamlevande människor skulle varit mångkulturella. Om du tror det så rekommenderar jag att du läser lite socialantropologiska studier om sådana nutida samhällen. Jag känner inte till ett enda sådant samhälle som skulle kunna klassas som mångkulturellt, dom är normalt väldigt homogena. Visst finns det ett visst utbyte med andra grupper, framförallt inom samma kulturella sfär, men mångkultur? Knappast. Det räcker med att se den geografiska hapoid-gruppsfördelningen för att inse att mångkultur nog inte varit något stort fenomen historiskt.

    Jag menade förstås inte riktigt så bokstavligt, även om det förstås strikt sett är korrekt även då. Det praktiska universa vi har att arbeta med är trivialt ett med begränsade resurser, Gäller alla hypotetiska system i ett universum med samma lagar som vårt.

   • Jag pratade om integrationsproblemen, inte ekonomin.

    Men visst, vi kan prata ekonomi också. Nettoöverföringen ifrån svenskar till invandrare igenom staten ligger enligt dom nationalekonomer som räknat på det(Ekberg, Tullberg mfl.) i storleksordningen 50-100 miljarder per år. I värsta-fallet ~1/15 av alla offentliga utgifter, i nettoförlust, per år. Om du inte förstår vad det innebär, fråga en företagsekonom om vad man gör i ett företag om en avdelning som stod för 1/5 av omsättningen genererade en stadig förlust på 30%.

    Har aldrig påstått att det inte finns andra problem, men totalt sett, när man ser till alla aspekter, så är invandringen i mina ögon det absolut mest allvarliga och akuta att åtgärda.

    Kanske ska ta det lugnt att kalla andra psykopater? Att börja med substanslös ad hominen vinner inga debatter. Den enda det säger något om är dig själv, och det är inte särskilt smickrande…

  • anna skriver:

   jag har 5.500/mån i sjukpension och får aldrig mer. Om jag måste till tandläkare får jag ta banklån. En nyinkommen asylinvandrare får detta gratis och mer därtill!

   • Gustav skriver:

    Anna: Men är lösningen att förbjuda asylinvandring i landet? De budgetposterna står inte emot varandra.

    Du bör i så fall driva kravet på högre pension eller subventionerad tandvård.

   • I slutändan står alla utgifter emot varandra, eftersom vi lever i ett universum med begränsade resurser.

   • micke skriver:

    gustav hur gammal e du?jag e 44 år jag har sett förändringarna som skett i sverige har du?mona sahlin kanske e din stora idol men för att prata invandring nu,har du själv nån erfarenhet av den?folk som kommer hit tänker inte bli svenskar!dom vet om alla rättigheter dom har men inga skyldigheter!dom kan lugnt härja fritt då ingen ingriper!men de e slut på det nu vi kommer stå upp för oss nu.vad e rasist?man får inte ens vara svensk i sverige längre.media håller på lögnerna än så länge.men folk som drabbas av mångkulturen kan inte ljugas för längre.varför tror du sd växer?folk har fått nog nu.om du går ut på youtube och kollar lite grann så kanske du får en aning om vad vi pratar om annars e det ingen ide att tjafsa me en snorunge som älskar allt o alla förutom allt som e svenskt.ja just de vad e svenskt?såna jävla floskler.skrattretande klart vi har en kultur men den håller på att suddas ut.fråga dina föräldrar hur det såg ut på 70-80talet så vet du vad svenskt e

   • Varför spela det kortet? Jag tjänar drygt lika mycket innan skatt, och la förra månaden 1500 på medicin. Om jag ändå är för helt öppnade gränser? Det är en självklarhet? Om jag tycker att det är orättvist? Nej, jag har vänner som flytt hit från krig och förföljelse som på grund av teknikaliteter förvägras uppehållstillstånd, och därför behöver jobba med skitjobb 14-18 timmar om dagen för att ens kunna få ihop till hyra. Det där martyrkortet funkar inte.

    Att kämpa för en förbättring för den i Sverige födda underklassen står inte emot att kämpa för en förbättring för underklassen i sin helhet. Uddarna ska inte riktas mot de som befinner sig i en liknande situation, utan på de som snor våra pengar: bolagsägarna, cheferna, nyadeln. Den enda rimliga lösningen för en riktig förbättring för oss utblottade och fattiga är ett avskaffande av staten och full kommunism.

  • Ursäkta, men 20 000 kronor per år? Vi har ungefär tio miljoner invånare i Sverige, varav i princip alla betalar skatt. Det skulle bli tvåhundra miljarder kronor som invandringen kostar. Även om vi bara skulle räkna löntagare som skattebetalare skulle vi komma upp i en kostnad om hundra miljarder kronor. Det är lika mycket som statens totala utgifter för hälsovård, sjukvård, omsorg, alla universitet och högskolor, all forskning _och_ alla kostnader för migration och integration tillsammans. Hur kommer du fram till de siffrorna?

  • Troed Sångberg skriver:

   Utgiftsfältet ensamt är inte intressant utan inkomsten. Precis som i en förening eller i ett företag finns båda posterna i resultaträkningen, och det finns ingen mening i att enbart titta på ena sidan.

   Sverige som land, och EU som helhet, har en befolkningsstruktur och pensionssystem som kräver att vi ökar vår folkmängd just för att undvika att skära ner de sociala systemet kraftigt. Dvs, att minska invandringen i syfte att minska utgifterna är som att kissa i byxan för att hålla sig varmt. Det fungerar enbart en ytterst kort tid.

   Ang. brott så beror det på socialgrupp. Piratpartiet är starkt för att se till att invandrare inte hamnar i onödigt utanförskap i Sverige, vilket är en betydligt bättre lösning (se ovan) än att minska invandringen i sig.

   • micke skriver:

    troed!ni varnade när 40talisterna skulle gå i pension nu har 75%gjort de och vi har ca en halvmiljon som inte har jobb!somalier och annat patrask kommer inte i jobb förrän enligt era egna källor 5-7 år!då när dom kommer så e dom mellan 16-35 sk ensamkommande.sen kommer anhöriginvandringen(så lägligt att dom hittade familerna igen)så skiljer dom sej efter ett tag.du kan pissa i brallan hur mycket du vill troed men det kostar en ensamboende somalier med put 25000kr netto med 3 barn era uträkningar!sen +alla andra utgifter som tandläkare osv.om jag nu pinkar i brallan så kan jag väl få göra det men inte till bekostnad av 80-10000 asylanter som kommer hit!!!!sen får du åxå räkna med den brottslighet som tillkommmer + offrerna.vad kostar inte de sverige och svenskarna???hur i hela världen kan du förbise svenska befolkningen som råkar illa ut för alla dessa jävla asylanter som inte kan skilja ditt och mitt?sen alla våldtäkter?önskar du fick vara med om den berikningen eller släkt till dej då tror jag nämligen inte att du e så välvillig till dom?lös situationen som vi redan har istället för att det väller in kriminella hit.gör er förbannade plikt!!!sd kommer bli större o större vad tror du de beror på?folk e inte blinda längre .om nåt växer och nåt annat krymper vill du inte ta reda på orsaken då?

   • Resultatet blir ett nettominus i storleksordningen 50-100 miljarder per år i offentlig konsumtion.

    Det var rätt många år sedan forskarna gick ut med konstaterandet att det resonemanget inte håller, tex:
    http://uadm.uu.se/insidan/nyheter-anstallda/insidans-nyheter-dokumentvisning/?id=44&area=1,3,16&typ=artikel&na=&lang=sv

    Brittiska House of Lords kom till samma slutsats i en rapport för 5 år sedan:
    http://www.publications.parliament.uk/pa/ld200708/ldselect/ldeconaf/82/82.pdf

    Tino Sanandaji, doktorand i ekonomi, har skrivit en bra sammanfattning om forskningsläget för Sveriges del:
    http://www.svensktidskrift.se/?p=23968

    Tyvärr så är dom flesta politiskt intresserade helt okunniga om det. Man saknar nästan helt kontakt med och kunskap om aktuell forskning, svensk debatt är väldigt inskränkt på det viset. Inte blir det bättre av att man inom journalistkåren aktivt undanhåller allmänheten sån här information för att på så vis kontrollera dom.

    Brott ibland invandrare beror i huvudsak inte på socialgrupp, det har utträtts av BRÅ, och i det avseendet kan man lita på dom, tyvärr inte i så mycket annat. Den relevanta frågan är, hur mycket människor är det realistiskt att tro att man ska kunna integrera utan stora problem? Jag vet inte svaret, men det är trivialt uppenbart att vi passerat den gränsen för många år sedan. Man har pratat om och utfört integrationsåtgärder under hela mitt vuxna liv. Utvärderingarna har konsekvent varit negativa. Om man faktiskt inte klarar av integrationen, och det inte är troligt att den ens vore möjligt att klara den, ja då är minskad invandring det enda som kvarstår.

  • morpheo skriver:

   Inte en enda gång har sverigepsykopaterna svarat med annat än lögner när de bemötts med fakta, vad kommer det att hjälpa att även fortsättningsvis spela på deras planhalva?

   • Ska vi kolla lite statistik på vilka som framfört flest felaktiga påståenden i tråden? 😉 Ni tror att det är lögner för att ni inte vet vad som är fakta. För att politiker och journalister vill att ni inte ska veta, för då kanske ni börjar ha åsikter som dom vill att ni inte ska ha. Så krass är verkligheten. Att konstatera att det är så är inte så svårt, ta reda på dom negativa sidorna av invandringen, och du kommer upptäcka att det finns ett stort hål i den offentliga bilden av fenomenet. Saker man inte pratar om eller rapporterar.

    Kolla in vad Janne Josefsson sagt i frågan:
    ”Han(Josefsson) menar att det beror på den bristande rapporteringen från baksidan av det mångkulturella samhället.-Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare, säger han.

    http://hd.se/mer/2008/02/10/mannen-bakom-avsloejandena/

    Birger Schlaug skrev 1997, i sin bok ”svarta oliver och gröna drömmar”:

    ”Lögnen kan få dystra konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället.

    Vi -jodå, jag tillhörde lögnarna- förnekade problemen, fast vi alla såg dem.”

    Det är verkligheten. Dags att vakna och sluta låta dig manipuleras av makten.

 2. Gustav skriver:

  brandr: Guild-by-association.

  EU ska värna för fri rörlighet av varor, tjänster och människor. Det är de tre friheterna som vi pirater driver att EU ska arbete för. Allt annat tycker vi att EU ska hålla tassarna bort ifrån.

  Att diskutera ”fakta” med folk som redan har en stark politisk åsikt är meningslöst. Det finns så mycket undersökningarna att man kan bevisa vad som helst om man vrider lite i tolkningarna.

  • anna skriver:

   helt sant

  • brandr skriver:

   ”Guild”?

   Vad är det för ”varor, tjänster och människor” du vill röra på? Nazistiska flaggor åt tyskarna, prostitution och flyktingsmuggling? Eller blev det för mycket frihet för din smak nu?

   Du är alltså odemokratisk och vill att utländska byråkrater i EU ska bestämma över oss svenskar. Vi kan ha frihandel utan att vara med i EU, ditt snack är bara vackra ord som lurar oss kvar i odemokratiska EU. Pga EU har vi t.ex. tullmurar mot billiga produkter. EU är dåligt för oss. Sverige ut ur EU!

   Jag vill ha demokrati och frihet, det är bra värderingar, EU är odemokratiskt och tar ifrån oss vår frihet. EU:s ledare Barroso är maoist från Proletariatpartiets Rörelse för Reorganisering och inte folkvald, utan internationalist som du. Liksom du bryr han sig inte om fakta, han vill bara få igenom sina extrema politiska tokerier som går helt emot både fakta och förnuftet.

 3. Gustav skriver:

  Anonym: För att man inte vill ha några nationsgränser betyder det inte att man inte uppskattar eller gillar möjligheten till olika länder. Jag står fast vid att jag tycker att alla människor ska ha rätt och möjligheten att röra sig över vilka nationsgränser som helst.

  Tror faktiskt inte att majoriteten vill ha teokrati eller statskapitalism. Att tro att jag vill kasta nationsgränserna över en natt är verkligen att ta sig tolkningsrätt.

  Se tror jag att länderna blir bättre när folk i länderna har rätt att resa till vilket land de vill. Vad det kokar ner till är värderingar. Vilket samhälle man vill ha och hur det ska se ut.

  Att endast beskriva hur samhället ser ut idag sysslar politiker som Anders Borg med. Det är inte ledarskap, utan en feg reträtt. Först sätter man upp målet, sen diskuterar man hur man vill ta sig dit.

  ”Anonym” berätta gärna hur du vill att samhället ska se ut, så ska jag lyssna. 🙂

  • z skriver:

   Hur ska alla dessa människor försörjas tycker du?
   Ska man ha öppna gränser måste bidragssamhället bort.

   Och jo det handlar om pengar, allt annat är en undanflykt för att man ej förstår bättre.

  • När det gäller politik så är människors förmåga att ställa upp realistiska mål baserat på politisk idealism är ganska begränsad, vilket historien demonstrerat med all tydlighet. Vi är helt enkelt i genomsnitt för korkade och okunniga för att verkligen kunna se konsekvenserna av stora systemförändringar. Förutom tonåringar förstås… 😉

   Man kan inte ha värderingar oberoende av hur världen ser ut, värderingar är bla en funktion av världen, och därför går det inte att koka ner till värderingar.

  • Macbajs skriver:

   En gräns är vad som skiljer ett land från ett annat land, precis som att det finns än gräns mellan vart min tomt slutar och var min grannes tomt börjar. Att avskaffa gränsen är ju detsamma som att slå ihop länderna. Eller grannens tomt med min tomt om man pratar om tomtgränser. Du kanske menar något annat än vad du egentligen sa?

 4. anna skriver:

  Det blev inte så bra för SSU i den debatten!

 5. Morgan skriver:

  Jag sa upp mitt nästan sex år långa medlemskap i Piratpartiet och Ung Pirat i förrgår när jag fick reda på detta.
  Jag vägrar stödja NWO och dess kamp i att förinta den folkliga gemenskapen som finns i Europa och dess länder. Allt för att enklare kunna centralisera makten och skapa en världsstat.
  Det är högst olyckligt att Piratpartiet sluter upp bakom denna destruktiva politik och springer banksters ärenden.

  • Gustav skriver:

   Hej Morgan!

   Vad synd att du har sagt upp ditt medlemskap.

   Jag förstår inte hur vi skulle gå i NWO:s ledband för att vi tycker att man ska bemöta främlingsfientlighet på nätet.

   Att Piratpartiet skulle gå bankernas ärenden håller jag inte med om. Du får gärna utveckla dina tankar.

  • Mmm… Är även jag före detta piratpartist, gick första maj-tåg för ett par år sedan. Sen blev det så mycket trista dumheter ifrån auktoritära moralister om bla invandringen att jag valde att inte fortsätta mitt medlemskap.

  • Troed Sångberg skriver:

   De piratpartister jag känner argumenterar och agerar mot auktoritära finansiella system och att banker kan ingå riskfyllda transaktioner för att sedan ”bailas ut” av staten (= medborgarna).

   Piratpartiet står för decentralisering, transparens och personlig integritet. Av det jag känner till om ”NWO” torde de vara varandras motsatser 😉

   • brandr skriver:

    Nej Gustav vill ta bort nationsgränserna och det är internationalism, det innebär en centralisering av makten med utländska odemokratiska makthavare som bestämmer över Sverige och folket förlorar sin frihet.

    Det är värt exakt noll att argumentera mot ”finansiella system” när man samtidigt vill ge dessa makthavare makten över Sverige. Exakt vilka personer styr det ”finansiella systemet”, våga namnge dessa människor och deras religion! Ynkryggar!

   • Tommy skriver:

    Brandr, Piratpartiet vill inte avskaffa nationsgränserna, Det finns ingenting som ens liknar något sådant beslut i PP. Gustav representerar inte Piratpartiets åsikter när han säger det. Jag har ingen aning om Ung Pirat vill avskaffa nationsgränserna. Jag tvivlar starkt på det.

 6. Alexandru skriver:

  Ni kan på allvar inte mena att SD och liknande alternativ är bra med tanke på att de flesta tar upp det ekonomiska perspektivet.
  Ja visst går kostnader åt invandringen, men en del av dessa är p.g.a. byråkrati, alltså fungerar inte saker och ting som det skall, och det behövs att det sätts fart.

  Att sedan inte vara informerade om att orden ”integration” och ”migration” förekommer betydligt många fler gånger än ”arbetsmarknad”, ”välfärd” och ”äldrevård” på Riksdagens hemsida sedan SD tillträde, talar sitt tydliga språk: SD är till för att maskera de riktiga problemen:
  – jobb skapas inte av sig själva
  – bostäder byggs inte av sig själva
  – privatisering kan fungera, men i längden måste småa- och medel- aktörer få samma förutsättningar till insyn i förhandlingar och möjligheter till upphandlingar och avtal som de större aktörerna.

  • Klart att det är en del kostnader pga byråkrati, men det är delvis oundvikligt och knappast någon huvuddel.

   SD existerar delvis pga problemen på arbets- och bostadsmarknad. Invandringen bidrar negativt till båda delar, särskilt bostadsmarknaden. Det hade inte existerat någon allmän bostadsbrist om invandringen inte varit så extrem. Det är lätt att säga att man måste bygga fler bostäder, men det innebär förstås stora kostnader, som blir en direkt följd av invandringen.

   http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

   Det kräver inte särskilt mycket kunskap eller förstånd för att konstatera att invandrings stora negativa effekt på dom offentliga finanserna innebär mindre möjligheter att skapa jobb, bostäder, välfärd och ha en god äldrevård. Bland mycket annat. Därför kan SD komma undan med att ha det som huvudfråga…

   • Alexandru skriver:

    Stämmer absolut inte i och med att invandringen också har skapat jobbtillfällen och expansion.
    Möjligen har integrationspolitik blivit mer svidande redan mandaten innan SD lyckades komma in, och sedan har vi haft ekonomiska kriser, och maktskifte i länder där man har klagat dess förinnan, utfört av sina egna medmänniskor.

    Alla dessa ideologier tänker i fasta ramar och därmed kan icke se flexibiliteten i att anpassa sig.
    Med rätt insatser kan man lösa merparten av problemen som radats upp.

    Men där vore det mera på sin plats att utformas som ett förslag eller debattartikel.

   • Stämmer förstås att invandringen skapat lite jobb och expansion. Motsvarande 50-100 miljarder per år? Skulle inte tro det. Finns dessutom ett gäng indirekta kostnader som inte finns med i beräkningarna…

    Att”se flexibiliteten i att anpassa sig” är typ en tautologi… Ibland är det bra att anpassa sig, ibland inte.

    Om dom vore så enkla att lösa så kan man undra varför så inte skett… Realiteten är förstås att det inte är så enkelt.

   • Alexandru skriver:

    Realiteten förstås är att man inte vill sträva åt samma håll, egentligen.

    Man vill sticka ut med en fråga, men det löser inte de andra problemen. Verkligheten talar om att de blivit större just för att man inte hade räknat med att det skulle stå Sverige dyrt?

    Man chansade endast?

   • Kristofer Pettersson skriver:

    Från rapporten som du hänvisar till: ”Effekterna på de
    offentliga finanserna, både när de varit positiva och negativa, har
    emellertid varit relativt små. Varken en ökad eller en minskad
    invandring kan därför sannolikt ses som en lösning för en framtida
    ansträngd offentlig ekonomi.”

    Nu tror jag i och för sig faktiskt att effekterna är påtagliga precis som du säger. De offentliga förvaltningar jag har besökt stinker av inkompetens och dålig administration så även om invandring skulle vara positivt är chansen stor att administrationen (i de fall jag observeras) skulle förvandla det till en negativ post.

    Det jag tror får många att se rött är att frågan om ekonomi och ekonomiska konsekvenser av invandring blandas med implementations detaljer av vilket grupp som för tillfällets integreras.

    Den första frågan folk vill ha svar på är följande: Om vi har råd, ska vi inte ta hand om människor som flyr för sina liv och hjälpa dem? Det är lite oklart vad SD tycker här faktiskt. När det sedan är etablerat kan man ju fråga sig vad man har råd med och enas om det. Därefter bör man fundera ut om den investerade summan pengar verkligen gav förväntad avkastning eller om det finns administrativa problem.

    Strukturen i debatten saknas, och jag är inte så säker på att det är SDs ”fel” egentligen. De debatter jag hört med Åkesson har helt klart varit till Åkessons fördel rent retoriskt.

    Den andra frågan som är intressant att ställa är hur pass mycket bättre vi får om vi stoppar all invandring. Jag tror inte vi löser våra äldrevårdsproblem, vår begränsade sjukvård eller arbetslöshetsproblem. Jag tror inte invandring är betydelsefull alls.. och jag verkar få bra stöd från din rapport. Det som spelar roll är transparens i beslutsprocess, automatisering i industrin och tillgång på billig energi. Nationalism är kan vara en samlande faktor, men vilken framtidsvision som helst duger bättre.

   • Man ska sätta det i kontexten att det ifrån oinitierade källor ofta framförs att invandringen skulle vara en lösning på framtida problem i den offentliga ekonomin. Så är inte fallet. Tittar man på vad det konkret innebär i den offentliga ekonomin som marginaleffekt är det dock ingen liten påverkan. Dessutom så är hans siffror dom lägsta av alla forskare jag känner till som räknat på det, och är inte så aktuella. Dagens siffror är förstås betydligt högre. Jag skulle gissa att om arbetslöshetsstatistiken försämras ytterligare framöver så kommer det vara fråga om i storleksordningen 3.5+-1% av BNP i nettokostnad. Det är en enorm belastning för en redan ansträngd offentlig ekonomi.

    Det varierar mycket mellan olika offentliga förvaltningar i min erfarenhet, en del är bra, andra riktigt dåliga. Migrationsverket verkar rätt uselt tex. Men jag tror inte det har särskilt stor påverkan på balansräkningen. Migrationsverket har tex en budget runt 10TKr, huvuddelen är olika bidragstransfereringar, inte administration.

    Jag har inga associationer med SD så jag har inte stenkoll. Vad SD driver är som jag uppfattat det i huvudsak en invandrings- och flyktingpolitik i linje med övriga europa. Man ska ha med sig att Sverige har en betydligt större invandring per capita än andra europeiska länder.

    Vad SD vill är i stället att satsa på att hjälpa i hemländerna, finns en del som talar för det vore långt effektivare, och dessutom i större utsträckning hjälpa människor som verkligen behöver hjälp. Finns en rätt spridd beräkning om vad man skulle kunna göra istället för dom pengarna:

    http://affes.wordpress.com/2009/11/05/vad-racker-skaggbarnens-pengar-till/

    Du verkar klipsk, var tror du att pengarna gör mest nytta? Jag anser personligen att svensk invandringspolitik är djupt oetisk. Mitt intryck är att den mest handlar om att politiker och journalister demonstrerar hur goda man är genom att oreserverat vara för den. Hade det handlat om att faktiskt hjälpa människor så hade politiken och debatten sett väldigt annorlunda ut. Det finns tex grava och uppenbara brister i migrationsverkets hantering som innebär att man ger uppehållstillstånd till människor utan påvisat hjälpbehov. Vad får det för konsekvenser tror du?

    Att det saknas struktur i debatten beror nog mest på att man inte på allvar kan diskutera frågan utan att bli kallad för rasist, eller iaf ses som suspekt. Har funnits flera politiker genom åren som försökt ska en seriös debatt, men det har inte gått så bra. Senast var det Staffan Danielsson(C) som gjorde ett par tappra försök, men tvingades konstatera att det inte gick.

    Man ska ha med sig att det där är en rapport beställd av regeringen, den har fått en del kritik av andra forskare. Doktoranden Tino Sanandaji skriver en bra sammanfattning av läget: http://www.svensktidskrift.se/?p=23968

    Han är för övrigt en av dom seriösaste debattörerna i ämnet och har väldigt bra koll. Därför kommer han aldrig att bjudas in till några TV-soffor eller offentliga debatter i Sverige. Det finns inga invandringsförespråkare som skulle klara att debattera emot honom, dom klarar ju inte ens av SD-arna.

    Det är naturligtvis många andra faktorer i det pusslet. Vad man sällan pratar om är mångkulturens effekt på det sociala kapitalet. Alla samhällsvetare jag diskuterat med har varit ense om att det sociala kapitalet i Sverige har sjunkit, och det kommer med all sannolikhet fortsätta så. Det kommer sannolikt att få stora negativa konsekvenser för samhället framöver, inklusive den ekonomiska utvecklingen.

    Läs din historia. Nationalismen har varit fruktansvärt effektiv, för effektiv ibland… Dom länder som fungerar bäst har en lagom grad av nationalism, tex fungerar offentliga institutioner bäst i sådana länder, och det är en av dom avgörande faktorerna för ett samhälles långsiktiga utveckling. Jag har inte sett något exempel på något annat som rimligtvis skulle ha en chans att fylla samma funktion. Du får gärna ge något.

 7. Henrik Persson skriver:

  Det här får ju mig nästan att spontant signa upp för medlemsskap igen. Om inte annat så gjorde kommentarerna i den här tråden det. Seriöst, NWO och ”invandrarna tar mitt socialbidrag”? Några i den här tråden har ju rökt väldigt dålig bark..

  • Gustav skriver:

   Henrik: Man slutar aldrig att förvånas. Snart kommer pratat om ZOG.

  • Klart att det är en del kostnader pga byråkrati, men det är delvis oundvikligt och knappast någon huvuddel.

   SD existerar delvis pga problemen på arbets- och bostadsmarknad. Invandringen bidrar negativt till båda delar, särskilt bostadsmarknaden. Det hade inte existerat någon allmän bostadsbrist om invandringen inte varit så extrem. Det är lätt att säga att man måste bygga fler bostäder, men det innebär förstås stora kostnader, som blir en direkt följd av invandringen.

   http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

   Det kräver inte särskilt mycket kunskap eller förstånd för att konstatera att invandrings stora negativa effekt på dom offentliga finanserna innebär mindre möjligheter att skapa jobb, bostäder, välfärd och ha en god äldrevård. Bland mycket annat. Därför kan SD komma undan med att ha det som huvudfråga…

 8. Men snälla skriver:

  Nätrasismen kommer aldrig att upphöra så länge folk ska hålla på att förenkla problemet för sig. När en svensk beter sig dumt så är han en idiot, när någon som ser utländsk beter sig dumt så är alla utlänningar dumma i huvudet och ska ut från landet. Det är väldigt lätt att visa på det negativa som invandrare gör eftersom att det är antagligen den enda kontakten många svenskar får till invandrare. En annan del är att om en svensk beter sig dumt mot en annan svensk så kan han inte säga: ”Alla svenskar är dumma i huvudet”, eftersom att han/hon då skjuter sig själv i foten.

  Bästa sättet att stoppa all rasism vore att få rasisterna sitta ner och umgås med några trevliga invandrare (ja dom finns, dom syns bara inte eftersom dom INTE rånar, våldtar mm. utan bara försöker leva sina liv så gott det går.Jag menar, ska alla ”snälla” invandrare behöva gå runt och göra reklam för sig?), Att vara rasist är att se världen med skeva ögon, tro att du bara kan skylla allt på några få (jag menar kom igen, hur många invandrare tror ni egentligen att det handlar om) och på så vis ha något/någon att bli förbannad på.

  Därför säger jag detta till alla er som röstar på SD, er situation kommer bara att bli sämre. Ni röstade just in en massa idioter som bara har en hjärtefråga och totalt skiter i allt annat. Er pension, sjukvård, skola, ekonomi och alla andra frågor som INTE har med invandring att göra kommer nu att få mycket mindre tid att belysas. Så då undrar jag vad som är mest värt, att ha ett gäng människor som jobbar aktivt för att få en massa människor (varav några få faktiskt våldtar, slåss, tar droger mm. men där den större delen inte gör det) utslängda ur landet eller vill ni ha ett gäng människor som faktiskt försöker göra landet till en bättre plats att leva på? För ni lurar bara er själva om ni tror att ett gäng iq-befriade hatiska människor ska se till att ni får mer pengar i plånboken och att era skolor blir en bättre plats för era barn.

  • Ja, tänk om människor skulle sluta att förenkla saker, då skulle vi inte ha en massa okunniga, hatiska antirasister som spyr galla över oliktänkande… För att anlägga samma perspektiv och språkbruk som dig…

   Ska man göra något åt rasism så måste man förstå den. För att förstå den så måste man förstå dom kognitiva grunderna som ger upphov till rasism. När man förstår dom så inser man att rasism aldrig någonsin kommer att försvinna helt. För det förhåller sig så att det kan finnas, och generellt också finns en statistisk grund för dom negativa bilder människor har om andra folkgrupper. Vad får det för konsekvenser? Ponera att du ska anställa någon, du har en invandrare och en svensk att välja på, inget uppenbart skiljer dom sökande åt. Vem är det rationellt att anställa då? Svensken. I situationer där man inte ha all information, vilket man i stort sett aldrig har, så är det rationellt att utgå ifrån statistiska förhållanden i beslutsfattande.

   Vad händer då om man är helt fördomsfri? Tänk att du står på afrikas savann. Plötsligt börjar ett lejon rusa emot dig. Om man då ska agera fördomsfritt så är det rationella att stå kvar. Du vet inte vad det lejonet kommer att göra när det kommer fram. Att sannolikheten kanske är 99% att du blir uppäten låter möjligen inte så trevligt, men det är fördomsfullt att agera som om det skulle göra det. Du kan gissa varför våra förfäder gynnades av att vara lagom fördomsfulla. Det finns faktiskt en mycket liten grupp människor med ett syndrom som gör att dom saknar den typen av fördomar, hur bra tror du att dom klarar sig ute i livet?

   Att det skulle vara några få invandrare som beter sig illa rimmar inte så bra med statistiken i BRÅs rapporter om invandrares brottslighet. I en rapport var ungefär 15% och 25% av personerna med ursprung i mellanöstern och afrika registrerade i brottsregistret för brott begångna de senaste 5 åren. Det inkluderar kvinnor och äldre som begår relativt lite brott, vilket innebär att för resten, dvs yngre män, finns i en betydligt högre andel i brottsregistret. Det ger en hygglig bild av hur situationen faktiskt ser ut. Så jag tror inte att mina ögon är skeva, utan att ni inte känner till hur saker faktiskt förhåller sig.

   Minskad invandring skulle direkt leda till stora vinster för samhället. Eftersom invandringen är väldigt kostsam för staten så skulle det finnas mer resurser till pension, sjukvård, skola, etc. Så nog har det med invandringen att göra. Om du, liksom alla andra politiskt engagerade ungdomar inte känner till att det förhåller sig så, så rekommenderar jag läsning av dom länkar jag tagit med i andra poster.

   Sen kan du fundera ett ögonblick på varför du inte känner till detta självklara faktum.

   Så, ja, jag är tämligen säker på att SD iaf på kort sikt skulle både kunna göra skolor bättre och förbättra ekonomin. Om något annat parti sen skulle fatta att man inte längre kan stå för en med internationella mått extrem, och ärligt talat urbota korkad invandringspolitik, så får man ett lite bredare urval…

   • Kristofer Pettersson skriver:

    Du resonerar ganska bra tycker jag, men jag förstår inte varför du identifierar dig som rasist. Eller gör du? Det är lite oklart. Debatten handlar ju egentligen om man ska ta ett krafttag mot rasism, eller hur? Inte om SD’s invandringspolitik kan leda till signifikant högre välstånd för Sveriges medborgare. Rasism är ju en ideologi som inbillar sig att DNA-variationen i den mänskliga populationen på något sätt skulle vara signifikant för hur väl man kan fungera i ett samhälle och att denna variation dessutom lätt skulle kunna gå att gruppera in i bra och dåliga grupper. Det är ju inte sant. Dessutom är ju DNA påverkbart genom medicin, genom manipulation av mänskliga embyron och konstgjord befruktning. Alla i den rika världen har lämnat den ”naturliga” genpoolen bakom sig för flera generationer sedan och varit väldigt tacksamma för det.

   • Flera aspekter, många människor har blivit så indoktrinerade att dom inte ser skillnaden mellan att vara rasist och att vara kritisk emot invandringen. Om det senare gör mig till rasist i deras ögon så fine… Sen har dom ju ofta mycket fördomar, så det blir lite extra roligt att bråka med dom och visa hur lost dom är… Man skickar ut ett gäng fjuniga tonåringar beväpnade med ihåliga ideal emot ett gäng ärrade vargar med välvässade tänder, nästan så jag tycker synd om dom…

    Sen finns det en mer allvarlig ton, dom allra flesta människor är faktiskt rasistiska i någon mån, innerst inne, men man har inte modet eller insikten för att förstå eller erkänna det. Utifrån dom studier jag sett så handlar det om i storleksordningen 75-90% som fastnar i tester, och testerna kommer att underskatta snarare än överskatta problemet.

    Sen är det tyvärr så att det formellt blir svårt att utifrån en utilitaristiskt perspektiv, tillsammans med diverse otrevliga kunskaper som dom flesta aldrig får höra talas om, se lika dant på olika folkgrupper. Det verkar finnas en del betydande genetiska skillnader av mer allvarlig art. Vilket kommer att har rätt stor påverkan på hur olika grupper fungerar i samhället och samhället i stort.

    Så det kan vara så att jag skulle kunna klassas som rasist även utifrån någon mer intellektuell definition.

   • Den intellektuella nivån på aktiva ”antirasister” har sjunkit rätt ordentligt på senare år. Tidigare fanns det några som man kunde ha riktiga debatter med, nu är det mest rabiata idealister som aldrig läst en vetenskaplig studie i sitt liv eller ens vet vad epistemologi betyder, men uttrycker sig med en arrogans och självgodhet av närmast psykopatologiska nivåer… Dig inte inkluderad förstås.

    Samtidigt har ”min” sida fått allt fler smarta, vältaliga och kunniga debattörer. Jag märker det särskilt när jag möter människor med extremt hög intelligens, allt färre som säger emot, och allt fler som håller med.

    Sen finns den arga mobben kvar förstås… Men dom har en del att vara arga över, så jag kan ursäkta dom lite.

 9. Joseph Baldwin skriver:

  Problemet är inte invandringen. Problemet är att så många av invandrarna
  är muslimer.

  Nämn för mig en plats med hög koncentration muslimer som INTE är ett
  helveteshål. Från Afghanistan till Rosengård ser det likadant ut.
  Den som tar sin oro för Islam på allvar bör dock rösta Pirat och inte SD.
  Det finns inget muslimerna, med god anledning, fruktar mer än yttrandefriheten.

 10. Wanja skriver:

  Det här är helt otroligt. Det finns idag över 200 000 lediga jobb i Sverige, alla landets hus får plats på Gotland och fler människor ger fler möjligheter att skapa fler jobb vilket gör landet rikare. Så någon får gärna berätta för mig vad som är det dåliga med invandring?

  • Peter Realist skriver:

   Om det nu finns så gott om lediga jobb, varför har vi ändå en hög arbetslöshet? Visst Sverige är må hända ett rikt land men vi har dock inte oändligt med ekonomiska resurser. Det märks tydligt ute i kommunerna med alla dessa miljardbesparingar.
   Migrationsverkets miljarder regnar över landet men efter 2 år får kommunerna dra det tyngsta lasset med ökade sociala utgifter. Jag önskar att vi i vården också hade fått alla dessa miljarder, men det får vi inte. Ständiga besparingar, ökad effektivitet (dvs vi får jobba häcken av oss för att hinna med det vi ska med minskade resurser och bemanning). Men inte fan är det någon som bryr sig om oss. Vi syns inte, vi hörs inte.

   Vi har stora problem med utanförskap och segregation, hur skall vi lösa detta med ett fortsatt generöst flykting-och invandrarmottagande?
   Idag hade jag faktiskt lagt min röst på SD, fast det bär mig emot. Mest för att visa mitt missnöje med alla andra partiers jävla politik som prioriterar bort vård skola och omsorg.

   OT: Det gick visst inget vidare med nätfajten. Grattis till den SSU:are som blev avstängd från FB för olaga hot. Hur var det nu med näthatet?

   Tack för ordet.

   • Troed Sångberg skriver:

    Arbetslöshet finns för att det vid varje given tidpunkt inte existerar en perfekt 1-1 mappning mellan kompetensbehovet för jobben och kompetensen hos de arbetssökande. Det är något man löser med ett förändrat utbildningsväsende där vi kommer ifrån gamla tiders tänkande kring att man utbildar sig en enda gång och sedan arbetar med ett och samma yrke hela livet.

    Det har ingenting med invandring att göra. De som invandrat på 2000-talet till Sverige har generellt högre utbildningsnivå än Sveriges existerande befolkning. (källa: migrationsinfo.se)

   • Gustav skriver:

    Varför vågar du inte ta debatten?

  • Katja Hedin skriver:

   Wanja: du får nog komma med en källa till dina påståenden som är helt absurda. Hur kan du tro på det själv? Vi har ju inga lediga bostäder – ska du stå och dela ut tält till asylsökande? Även om det fanns 200 000 lediga jobb så hjälper väl inte det om man är analfabet som inte kan svenska. Eller?

   • Troed Sångberg skriver:

    På min arbetsplats är koncernspråket engelska. Det finns inget som helst krav på att man ska kunna svenska för att arbeta hos oss. Ang. analfabetism får du gärna berätta hur många invandrare som kommer årligen till Sverige som du tror är analfabeter, och därefter hur det kan vara relevant ö.h.t i diskussionen.

    I genomsnitt över 2000-talet är de invandrare som kommer till Sverige högre utbildade än den existerande befolkningen.

   • Det är ju knappast så att alla barn som föds i Sverige ba helt gratis lär sig ett yrke och börjar jobba. Att ordna utbildning för nyinvandrade är knappast svårare än att göra det för svenskar. Invandrare har i regel mycket högre anslutningsgrad till högskolan än folk med svenskfödda lågutbildade föräldrar. Varför ska vi inte – med din logik – sparka ut de med lågutbildade föräldrar istället?

    Här är ett radikalt motförslag: Satsa på utbildningen istället, och se till att alla blir superkompetenta. Se det som den framtidsinvestering det är. Bygg sedan en arbetsmarknad som går ut på att sätta rätt person på rätt jobb istället för att tvinga alla att söka så många jobb som möjligt. Eller varför inte detta: kommunism och kunskapssamhälle.

  • 200 000 jobb som inte är tillsatta för att det saknas kompetent personal. Dagens invandring motsvarar verkligen inte dom behoven och bidrar därför istället med ökad relativ arbetslöshet, både på kort och längre sikt. Hur är det bra? Befolkningsökning leder till ökad fattigdom på kortare sikt.

   Invandringen är en stor nettokostnad för staten enligt dom studier som gjorts.

   Invandringen orsakar ökad kriminalitet. Gå till SCB eller BRÅ och titta på mängden brott i Sverige på 50-talet och nu. Ta sen och titta på mängden invandrare och invandrares överrepresentation i brottslighet. Att det hypotetiskt kanske eventuellt skulle vara lösbart är ingen vidare tröst för dom tiotusentals tjejer som blir våldtagna varje år för att människor som du vägrar erkänna att man inte har någon lösning, trots årtionden av misslyckade försök.

   Invandring leder till minskat socialt kapital, det gör samhället svagare och verkar till och med försämra människors psykiska och fysiska hälsa.

   Vinster? Jag har följt den här debatten i många år. Jag har sett totalt tre studier där man funnit positiva effekter av invandring. En av dom var tämligen insignifikant. En annan visade sig vid närmare inspektion vara negativ. Den tredje är tveksam av flera skäl.

   Så, eftersom jag inte är helt galen så är jag emot dagens invandringspolitik.

   • Wanja skriver:

    Men snälla du… Alla studier kan visa precis det beställaren vill. Och jag känner många invandrare, som följer Sveriges lagar bättre än vad många svenskar gör. Och denna ökning av kriminalitet, tror du inte att den beror på att vi ändrar lagarna och gör en stor del av svenska befolkningen till kriminella? Eller på att krisen växer allt eftersom vi börjar skylla det som varit på människor som aldrig borde tvingas stå till svars för något svenska folket själva gjort? Och ja kompetensen saknas. För att SVENSKAR inte utbildar sig. Samtidigt anser svenskarna i allmänhet att de är för bra för jobb som städare, taxichaufför, pizzabagare etc etc… Så hur vill du lösa krisen? Genom att stoppa de människor som håller Sverige uppe genom skitjobben från att jobba, och eventuellt till och med KASTA UT DEM? Ursäkta ordvalet, men hur jävla dumt är inte det?

   • Dom flesta studier jag refererar till är vanliga vetenskapliga peer-reviewade studier. Sällan beställare i den meningen. Undantaget är Ekbergs ESO-studie som är beställd av den sittande regeringen om jag minns rätt. Så om något så är den en underskattning, vilket den också fått kritik för.

    Läs BRÅs rapport 2005:17: http://www.bra.se/download/18.cba82f7130f475a2f1800012697/2005_17_brottslighet_bland_personer_fodda_sverige_och_utlandet.pdf Läs tabell 4 på sidan 64. Sen kan du sluta med skitsnacket.
    Det är en rapport gjord av en svensk myndighet som är ökänd för att aktivt förhindra att politiskt obekväma förhållanden blir kända. Jag tror du ska oroa dig mer för att få en metriorit i skallen än att dom skulle framställa invandrare mer negativt än vad som faktiskt är fallet. Man kan utifrån den och annat statistiskt material räkna fram att invandrare idag med hög sannolikhet står för majoriteten av alla brott som begås, med särskild övervikt för grova brott. Man kan tex uppskatta att invandrare begår runt 20000 våldtäkter emot svenska kvinnor per år. Med dagens förhållanden kommer omkring var tionde svensk kvinna att bli våldtagen av en invandrare under sin livstid. Det är inget jag vill att mina barn ska få uppleva.

    Dom huvudansvariga är politikerna.

    Problemet är inte alls att svenskar inte utbildar sig, utan att dom utbildar sig inom områden där det inte finns något behov av arbetskraft. Lurade av samtidens destruktiva föreställningar och ideal. Jag har aldrig träffat någon svensk som ansett sig för fin för att göra skitjobb. Dom arbetslösa svenskar jag känner söker precis alla jobb, inklusive städare. Jag har själv utfört några riktigt vidriga arbetsuppgifter, taxichaufför är rena lyxjobbet i jämförelse. Samtliga städare på mitt jobb är för övrigt svenskar.

    Jag anser att man bör utvisa samtliga invandrare som begått brott sen dom kom till sverige. Skulle i ett slag göra landet mycket tryggare, och både dom sociala och pykologiska vinsterna skulle vara väldigt stora. Även ekonomin och statens finanser skulle gynnas.

  • Troed:

   Nja… Grundproblemet ligger snarare i att människors utbildningsval inte står i proportion till mängden arbeten inom olika områden. Att människor ska utbilda om sig hela tiden är väldigt kostsamt och ineffektivt. Det bör därför hållas nere så mycket som möjligt. Det handlar i huvudsak om relativt okvalificerade jobb, där man snabbt vill kunna täppa till hål genom att utnyttja dom svagaste på arbetsmarknaden…

   Att gå till migrationsinfo för information om invandring är ungefär som att gå till kommunisterna i Nordkorea för att få information om landet…

   Utbildningsnivån är självrapporterad, jag har träffat på tillräckligt många i arbetsliv och utbildningar för att veta att den ofta inte har så mycket med verkligheten att göra. Fråga någon rak person som jobbar med personalrekrytering så kommer du få höra hur det verkligen står till. Sen skiljer den sig förstås en del mellan olika grupper, det finns ingen seriös offentlig svensk statistik, man vill ju inte att folk ska veta något om hur det ska stå till, men i Finland så visade det sig att 85-90% somalierna är analfabeter. Många kan inte ens klockan. Dom flesta av dom kommer antagligen aldrig få ett riktigt arbete under sin livstid, vilket knappast är positivt arbetslöshetsstatistiken eller statsbudgeten… Eller dom själva. Dom hade antagligen långsiktigt mått bättre hemma i Somalia där dom kan fungera i samhället.

 11. Malin Ahnberg skriver:

  @MIcke
  Det jag säger nu är inte näthat eller något i den stilen.. Men du måste vara den trögaste människan jag träffat på internet. Har du hört uttrycket att inte dra alla över en kam? För om vi ska vara sådana så kan vi ju slänga ut alla män ur landet eftersom det är till 99 % bara män som våldtar.. Givetvis får vi med ett par rötägg när vi hjälper folk. Men vi tillåter ju sådana som du att finnas här så varför inte dom? Och vad har analfabeter gjort dig? De är lågutbildade, det betyder inte att vi inte kan hjälpa dem att lära sig.

  @Anna
  Sjukpensionen ska ligga på 64 % av antagandeinkomsten eller ett minimibelopp enligt lag. Det är osannolikt att du får 5 500. Hel sjukerstättning i form av garantiersättning är 8 800 som basbelopp, Sen kan man ansöka om underhållsstöd.
  Oavsett så är din sjukpenning en reflektion på hur mycket du tjänade innan. Att du var lågavlönade är på inga omständigheter invandrarnas fel. Det ansvaret ligger hos dig själv.

  @Peter Realist

  Det finns massor av jobb, det är bara att utbilda sig och ta dom.
  Vad gäller att partierna prioriterar bort vård, skola och omsorg.. Vi är ett av de bästa länderna i världen på dessa områden. Men visst, det är ju bekvämt för dig att skylla din patetiska tillvaro på invandrarna. Då slipper du ju bära ansvaret för ditt eget liv. Ditt nick är ett skämt,.. Realist.. Öppna ögonen och inse att om du vill ha en annan tillvaro så får du fixat det. Du har makt över dig själv och dina val. Att rösta på SD och hoppas på att pengarna ska sluta regna över alla invadrare är otroligt löjligt och naivt. De åstadkommer inte någonting mer än järnrörsrubriker i aftonbladet. Rasister, nazister och lågutbildade.. Låter som ett smart val du gjorde där.

  • Peter Realist skriver:

   @Malin Ahnberg

   Tja lilla vän. Jobbar du själv inom vården kanske? Tror inte det va?
   Mitt nick är inte ett skämt. Jag är realist. Och nej jag är inte bitter. Jag trivs oerhört med mitt jobb. Patetisk? Fan får du det ifrån? Vi gör ett jävla bra jobb i vården, vi gör allt för våra vårdtagare. Trots neddragningar är det sådana som vi som gör att vi är bland de bästa länderna i världen på vård och omsorg. Du ska se skicket på våra stackars gamla när dom kommer hem från sjukhuset. Det är som att vara tillbaka på 70-80 talet igen. Fulla med liggsår och i allmänt bedrövligt skick. Bäst i världen, jo en gång i tiden var vi det, Har jobbat i över 20 år inom vården. Varför ska jag ge upp nu? Något som jag brinner för.
   Bäst på skolor? Nej. De som behöver extra hjälp, får ingen hjälp utan halkar efter. Hur fan ska dom kunna få hopp och självförtroende att fortsätta utbilda sig?
   Jag skyller inte på invandrarna. Varför skulle jag det? Jag skyller på politiker som vägrar se att vi har STORA problem idag. Eller har vi inte det? Jag tycker det är helt jävla fel att ta emot så många som vi gör för att sedan låta dem ruttna bort ute i förorterna. Är det humant?
   Sluta se ner på folk som har annorlunda åsikter än dig själv. Hur kommer det sig att SD ökar och ökar? Jo folk är MISSNÖJDA och vågar inte vädra sina åsikter eftersom sådana som du genast tar fram rasistkortet och skriker hur patetiska dom är.
   Jisses lilla vän. Dags att vakna och växa upp kanske.
   Så jo jag är realist och snälla respektera mina åsikter även om jag inte tycker eller tänker som du.

   Tack.

   • Malin Ahnberg skriver:

    @Realist.
    jag jobbar inom vården, jag vill ta hand om allt och alla. Därför skulle jag aldrig någonsin rösta på ett parti som hysser ett öppet hat mot en hel folkgrupp. Givetvis måste vi ändra på politiken så vi kan ta hand om dem som kommer hit. Men du får rösta och tycka precis vad du vill 🙂

   • Är du medveten om att varenda problem du tar upp kan härledas tillbaka till att vi har haft en regering som ständigt skadeskjuter den offentliga sektorn med nedskärningar? Är du medveten om att varenda nedskärning har SKATTESÄNKNINGAR som orsak? Inte invandrare, skattesänkningar. Om du vill åtgärda ett enda av problemen det minsta är det lättaste sättet att kämpa mot högertokar och organisera dig för socialism.

  • Katja Hedin skriver:

   Hej Malin. Jag tycker synd om dig. Hoppas för din egen skull att du vaknar upp ur din törnrosasömn snart. Du pratar väldigt fult och nedsättande till folk. Men som sagt, jag var själv lika naiv som du en gång i tiden, men om du försöker respektera folk och läsa vad de som inte tycker som du försöker säga till dig, så kommer du också en dag att kunna ta till dig fakta.

   • Malin Ahnberg skriver:

    Jag är vaken och jag lyssnar på folk. Jag ber om ursäkt om det lät hårt men folk måste sluta skylla ifrån sig och ta sitt ansvar både gentemot sig själva och andra.

 12. Wanja skriver:

  Om du tittar på Arbetsförmedlingens platsbank, så finns det 200 000 lediga jobb där. Vi kan bygga nya bostäder, inga problem. Och fler människor gör fler jobb ger mer pengar, eller hur? Jag säger inte att vi har oändliga resurser, bara att vi har otroligt mycket outnyttjade resurser.

  • micke skriver:

   wanja e du lite trög eller????VART FÅR DU 200000 JOBB NÅNSTANS???eller e du inte i sverige nu?om du e från ssu då far du med osanningar eller så vet du helt enkelt inte bättre.va de inte i en demokrati vi bodde i?då borde folk få ha olika åsikter eller?jag gillar inte de du står för men får gilla läget men hoppa inte på andra om åsikter.sd e demokratiskt invald av en halvmiljon svenskar fler kommer de bli tro mej

   • Wanja skriver:

    Jag säger inte att du inte har rätt till din åsikt, jag förklarar varför jag tycker annorlunda. Och nej, jag är inte trög men nu sänker vi oss tydligen till personangrepp? Ja, Sd är demokratiskt invalda. Ja, folk är rädda, men det hjälper uppenbarligen inte att rösta in Sd. Och kommer heller aldrig att göra, eftersom invandringen inte är något problem.

    När det gäller jobben, så finns de där. Och det finns stora möjligheter att skapa fler. När våra samhällen växer så gör också antalet jobb det. Återigen så hjälper invandringen oss. Jodå, jag är i Sverige, och jag vet att vi befinner oss i en kris. Men varför göra människor som kommer hit för att få ett bättre liv till syndabockar? Jag menar ärligt talat, det är inga problem att utbilda dem istället för att ge dem bidrag. Och då har vi helt plötsligt hundratals kvalificerade arbetare. Sd kommer aldrig att lösa krisen. Så enkelt är det.

   • Men Gud! Om det enda försvaret för dina åsikter och trosföreställningar är att det av nio miljoner personer finns ett antal som röstat för dem hoppas jag att du inte jobbar med utbildning eller forskning, iallafall.

 13. Joseph Baldwin skriver:

  Jag reagerade omedelbart negativt när jag fick höra om nätfight mot rasism. Jag är emot rasism, men när man hör något om att vara emot rasism brukar verkligheten vara att nu skall den som säger något kritiskt om Islam, exempelvis sanningen, tryckas ner och tystas genom att beskyllas för rasism, kallas för Breivikare, nazist och annat.

  Nu har jag inte sett att något hände den 25:e, så jag undrar om det var faktisk rasism man bemötte, eller undertryckandet av kritik av Islam man ägnade sig åt?

  Någon som vet?

  • Gustav skriver:

   Nätfighten handlar om att man inte ska låta rasism och främlingsfientlighet få stå oemotsagd i kommentatorsfälten. Idag får nätrasismen få härja fritt utan att någon argumenterar emot.

   Nätfighten handlar inte om att man tysta kritiska röster mot islam eller invandrare. Det handlar heller inte om att kalla folk för nazister. Vi ska i stället sprida idéer och värderingar som förespråkar ett öppet och tolerant samhälle.

   • Peter Realist skriver:

    En liten stilla fråga bara. Hur mycket av denna fight koncentrerade sig på hatet mot den judiska befolkningen i Malmö? Har nära vänner som är av judisk härkomst i Malmö som mår fruktanskvärt dåligt. Glåpord som haglar över dem är en vardag dom har fått vänja sig vid. För ingen reagerar över detta hat eftersom gärningsmännen inte råkar ha en anknytning till SD.
    Vad är skillnaden? Rasister finns över allt, skyll inte allt på blåögda svenskar som anklagas för att vara rädda för det nya Sverige. Ta fighten, det ställer jag upp på bara ni inser att problemen är väldigt många fler än SD.

  • Hände inte särskilt mycket, så vi tog kampen till dom i stället. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s