Släng nya avgiften på minne i papperskorgen

Skriver idag i Ny teknik om insamlingssällskapet Copyswedes nya avgift på hårddiskar och usb-minnen.

Att politiker går på Copyswedes upplägg är förvånande. Deras upplägg är absurt. Det är som om bilbranschens intresseorganisation, BIL Sweden, skulle lägga på en extra avgift på tågbiljetter för utebliven vinst.

Anna Troberg har skrivit om det tidigare, även Ramsus skriver bra om extra avgiften.

Annonser
Taggad , , ,

4 thoughts on “Släng nya avgiften på minne i papperskorgen

 1. Jerker Montelius skriver:

  Bra jobbat! Bra artikel i bra forum. Personligen skulle jag gärna se PP som mer av ett ingenjörsparti.

 2. Segraren skriver:

  Det här är en idiotisk skatt.
  Varför ska jag betala för att kunna lagra privata bilder och dokument?
  Ska polisen också börja med att du får betala när du köper en kniv i en butik för att du KAN hugga någon med den?
  Det är idiotiskt.
  Vilken lag säger att copytrams får driva in tvångsbundna skatter?
  Det har ingen annan än staten tidigare fått göra.
  Ska det inte ske en omröstning om detta ska införas enligt grundlagsmoddelen då partiet anger vad de kommer att rösta på Ja eller Nej så får folket rösta på det partiet som de vill? Det är inte så att en två eller tre kan bestämma över 9 och en halv miljon kronor. Det finns inget parti som har som sin grundkategori att såga ja till copytrams. Men det finns ett som är imot. Då borde copytrams få avslag.
  Du Gustav varför inte skicka in det här och den artikeln som du skickade till ny teknik till DN och SVD? Passa på och skicka till expressen och aftonbladet också.
  Då får du fler som reagerar och mera stöd. Då kan vi fälla idioterna.
  Fortsätt Gustav. Jag tror på dig. Det gör säkert flera andra också. Tänk på Microsoft de har flera tusen servrar som byts ut och förnyas hela tiden och andra företag. De kommer att reagera. Så får du folket och företagen att reagera så blir segern Din och många andras.

 3. Fjalar skriver:

  Hela historien är så beklämmande så man undrar varför det är så få som reagerar !
  – För det första så drar man hela rättsförfarandet i en skiljenämnd. Detta är per definition det sämsta man kan göra, all den stund att det där inte finns några som helst krav på att parterna håller sig till vad tidigare sagts eller att ”vittnen” har något som helst krav på att tala sanning. Den som har mest pengar eller kan öva störst inflytande (muta) de två eller tre lagkloka, som ingår i nämnden, avgår för det mesta ( 98%) med segern. Inga objektivitetskrav kan ställas på någon och ingen blir ”hängd” utifrån nämndens beslut, hur fel det än blir. Nämndemännen behöver inte heller behöver ha några tekniska eller ämnesinriktade kunnskaper. Det finns otaliga exempel på hur forskare, uppfinnare och andra blivit fullkomligt överkörda i dessa sammanhang. Den ”lilla” individen kan köras över så till den grad att han kan tvingas gå i konkurs, lämna sitt hus och aldrig få tillbaka investerat kapital oavsett han hade all rätt på sin sida.
  – För det andra är det helt otroligt att svenska politiker är så rädda! Man törs inte stå upp för en egen tro utan jamar med i det som för tillfället anses var ”politiskt korrekt”. Dessutom är man ofta så okunniga och/ eller dåligt pålästa om vad som egentligen gäller att man undrar hur de inför sig själva kan rättfärdiga att de över huvud taget uttrycker en åsikt om någonting. Än mindre uppbära den lön/ ersättning som utbetalas.
  Att dessa dilletanter fråntar oss vår rätt och överlämnar den till företag med egna vinstintressen är en ren rättsskandal. Studerar man dessutom dessa företags löne- och administrativa utgiftsposter, så finner man att det verkligen inte handlar om någon idealiserad verksamhet till konstnärssfärens fromma. Här sparas det inte på vad man föranlåter sig ha rätt att ta av de konfiskerade vinstmarginaler som datalagringsprodukterna genererar. Ingen tycks heller sätta stopp för eller ens kontrollera detta !
  Dest är mycket hög tid att någon / några i bestämmande position drämmer klubban i bordet och säger att – NU FÅ R DET VAR NOG !!!!!!!!

  P:S Ovanstående får gärna citeras erller överföras till andra media, förutsatt att källan anges. D:S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s