Besök till dödsstjärnan


I måndags följde jag med Ung Pirats introduktionsutbildningsgrupp till Bryssel.

Vi flög ner tidigt på morgonen från Arlanda. Framme i Bryssel blev det en lite stadsvandring innan in-checkning på hotellet. Sedan var det avgång till Europaparlamentet.

Inne i parlamentet berättade Christian, HAX och Mab om arbetet där. Parlamentet är en märklig arbetsplats. Det talas 22 olika språk där, vilket är en utmaning.

Själva kärnan med fri rörlighet av varor, tjänster och människor är bra med EU. Mindre bra är maktkoncentrationen till Bryssel. Med eurons kris diskuteras det att EU-samarbetet ska fördjupas. De politiska ledarna vill bygga en bankunion.

En gemensam bankunionen i Europa kommer att innebär att vi kommer att täcka varandras försluter. De länder som sköter sina finanser dåligt kommer att bli räddad av de andra länderna. En sådan unionen ger felaktiga incitament att sköta sin ekonomi. Någon Annan kommer alltid att gå in och rädda en. Ansvar och handling hänger då inte ihop.

Med fler pirater nere i Bryssel går det nog att få ordning på torpet. För EU är i grunden ett bra projekt, men just nu sköts det dåligt.

I går förmiddag flög vi tillbaka till Sverige. Hoppas att alla deltagare tyckte det var kul, själv hade jag väldigt skoj.

Annonser
Taggad , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s