Nyhetsbrev september ung pirat

Förbundsvänner,

om två dagar är vi halvvägs till nästa val. I två år har diskussioner gått om hur partiet ska utvecklas. Piratpartiet kommer att gå till val med ett brett politiskt program.

Att ställa upp med ett bredare politiskt program räcker dock inte för att ta in Piratpartiet i riksdagen. Vi pirater behöver synas och prata med människor, det är så vi vinner förtroende.

Förra fredagen var jag och pirater från Skåne på en studentmottagning i Lund och delade ut flyers om Ung Pirat. Flera stycken kom fram och var genuint intresserade. Varje gång vi är ute bland människor så är det fler som får upp ögonen för piratpolitiken.

Vi ska vara synliga där andra människor är och ha kul. Roligast vinner brukar man alltid säga, och det stämmer faktiskt. Att engagera sig blir mycket lättare om man har roligt tillsammans, tänk därför på att när ni håller i en aktivitet nästa gång så ska ni ha kul också!

1. Anmäl dig till introduktionsutbildning i oktober
2. Tips för hur man lär känna fler pirater
3. Flyers
4. Unga pirater i media
5. Köp Ung Pirat t-shirts
============================

1. Anmäl dig till introduktionsutbildning i oktober
Ung Pirat kommer efter tidigare lyckade introduktionsutbildningar hålla ännu en introduktionsutbildning. Den kommer att äga rum helgen 27-28 september.

Föreläsare från förbundet kommer gå igenom piratideologin och politiken Ung Pirat samt Piratpartiet driver. Vi kommer öva oss i retorik och ha diskussionsövningar samt prata om hur man kan aktivera sig och göra Ung Pirat ännu coolare och synligare.
Utbildningen vänder sig även till de som har varit medlemmar länge, men ännu inte tagit steget för att engagera sig. 🙂

http://ungpirat.se/201209/27-28-oktober-ny-introduktionsutbildning/

Den 22 september kommer massa nya pirater upp till Uppsala för att deltaga på introduktionsutbildningen, det kommer bli apskoj!

2. Tips för hur man lär känna fler pirater
En organisation är uppbyggd av relationer mellan vänner. Genom att vi får fler vänner i förbundet blir organisationen starkare. Därför är det viktigt att lära känna fler pirater!

Ett bra sätt att lära känna fler pirater är att ge en pirat beröm. Va gärna uppmärksam på vad människor runt omkring dig gör för att förbättra rörelsens verksamhet och visa att du uppskattar det som de gör. Alla behöver uppskattning då och då. Ingen kan göra allt men alla kan göra något, och ger du en person beröm för något litet är chansens stor att den gör något större nästa gång.

Det är väldigt viktigt med personlig kontakt. Om du värvat en ny medlem så spara telefonnumret och kontakta personen efter några dagar och fråga om de är intresserad av att haka på er när ni träffas på stan nästa gång. Det viktiga är att du tar dig tid och låtar den du värvat faktiskt lära känna dig, för det är bara då som personen kommer känna sig trygg i att lära känna fler pirater.

3. Flyers
Det är alltid bra att dela ut flyers när man är ute och kampanjar.

Här kan du hitta flyern som delades ut i Lund till studenter. Det är en två-sidig flyer i a5-format, tänkt att skrivas ut på a4-papper: http://ungpirat.se/medlem/resursbank

Det går även bra att remixa den flyern och lägga in egen text, med ett budskap som passar vid ett specifikt tillfälle.
Fler flyers komma att tillverkas. Hör gärna av dig med feedback eller förslag på en annan flyer!

4. Unga pirater i media
Har lokalavdelningen på din ort genomfört en aktivitet som media rapporterat om? Skicka mig ett mail om det hela så inkluderar jag informationen i detta avsnittet i nyhetsbrevet. Tillsammans kan vi på så sätt inspirera varandra att göra ännu mer.

”Våffelförbud på festivaler” – http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/vaffelforbud-pa-festival

”Höjt biljettpris minskar resandet” – http://lt.se/asikter/debatt/1.1743455-hojt-biljettpris-minskar-resandet

”Göm inte omoraliskt beteende bakom lagparagrafer” – http://debatt.svt.se/2012/07/26/gom-inte-omoraliskt-beteende-bakom-lagparagrafer/

”EU borde satsa på rymden istället för på jordbruk” – http://www.aftonbladet.se/debatt/article15327731.ab

”Vi kan rädda miljön från rymden” – http://www.aftonbladet.se/debatt/article15340632.ab

”Sverige bör följa Tysklands exempel för att få fart på bostadsbyggandet” – http://debatt.svt.se/2012/08/31/sverige-bor-folja-tysklands-exempel-for-att-fa-fart-pa-bostadsbyggandet/

”Jesu kärlek är också politik” – http://www.unt.se/debatt/jesu-karlek-ar-ocksa-politik-1842265.aspx

5. Köp Ung Pirat t-shirts
Det går fortfarande att köpa nya Ung Pirat t-shirts. De är perfekta att köpa in till lokalavdelningen eller distriktet. De kostar 100 kronor styck, information om hur de ser ut och hur du beställer hittar du här http://upl.nu/t-shirts

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s