Jesus är också politik

Skrev igår tillsammans med Jessica och Lukas om hur kommunen i Uppsala gör skillnad mellan politiska och religiösa ungdomsorganisationer.

Vi tycker att det är märklig skillnad eftersom att religiösa ungdomsorganisationer också sprider politiska budskap, men klätt i andra ord. Nu pratar vi inte om muslimska grupperingar som vill införa sharia-lagstiftning, utan om kristna organisationer.

Det är inget problem att de får sprida politiska åsikter på de kommunala skolorna. Tycker det är bra att de är ute och berättar om sig själva. Problemet är när partipolitiska organisationer ej får komma in på skolorna och bemöta de åsikter som dessa religiösa grupper uttrycker.

För att komma runt skolornas praxis skulle förvisso Det Missionerande Kopimistsamfundet kunna bege sig ut och missionera på skolorna, men det vore för enkelt.

Annonser
Taggad , , ,

2 thoughts on “Jesus är också politik

 1. Simon Lindgren skriver:

  Det finns goda anledning att inte blanda politik och religion. Religion ligger bakom nästan varenda väpnad konflikt i världen idag. Det har en förmåga att förgifta och korrumpera debatter.

  Religion är en samling människor som lite av psykologiska problem/ inte har lämnat barn stadiet än och fortfarande tror på de som de blivit tillsagt.

  Politik bör alltid bygga på vetenskaplig grund inte religion.

  • Gustav skriver:

   Jag tycker nog förvisso att religion och politik är två sidor av samma mynt. Inom politiken ”tycker man”, i religionen ”tror man”. Många politiker är närmast religiösa i sin övertygelse om vilken ideologi som är bäst. Folk läser kapitalet som om det vore bibeln själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s