Svenssonjakt i Linköping

Tillsammans med fyra pirater från Östergötland besökte jag en fildelningsrättegång i fredags. Den handlade om en kvinna i 20-års åldern som stod åtalad för att ha administrerat en dc-hubb.

De första två timmarna av huvudförhandlingen gick åt till åklagaren att redogöra för DirectConnect-protokollet fungerar. Nämndemännen, som inte såg ut att vara en dag under 60 år, hade nog svårt att hänga med. Trots det ställde de aldrig någon fråga om hur systemet DirectConnect fungerar. Betvivlar dock starkt att nämndemännen förstod om vad det handlade om. En nämndeman satt mest och bet på pennan.

Det åtalade kvinnan nekade till att hon administrerade dc-hubben aktivt. Åklagaren jobbade på vinkeln att kvinnan aktivt styrt dc-hubben. Åklagaren jämförde med The Pirate Bay och yrkade på minst dagsböter och villkorligt fängelse. Om två veckor faller domen.

Som vanligt går rättsväsendet på de vanliga fildelarna, aldrig de som tjänar pengar eller gör själva rippningen av filen. Att jaga fildelare har verkligen blivit en prioriterad sak för rättsväsendet, enorma resurser läggs på utredningarna. Finns det verkligen inget viktigare?

Annonser
Taggad , ,

One thought on “Svenssonjakt i Linköping

  1. […] föll domen mot den kvinna i östergötland som misstänktes för att ha drivit en DC-hubb. Domen blev 60 dagsböter och villkorligt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s