Ung Pirat: Nyhetsbrev juli

Förbundsvänner,

vi har synts mycket i den offentliga debatten den senaste tiden, dels i tv-debatt men även med debattartiklar i tidningar. Månaden har präglats av politik, det väldigt kul! Vi är ett stort politiskt ungdomsförbund och vi kan med rätta ta mer plats i den offentliga diskussionen, utan att skämmas det minsta.

Vi ska även ta bred plats i Piratpartiets utvecklingsarbete. Har du en idé, gör gärna som Ung Pirat Västerås och skriv en artikel: http://breddning.piratpartiet.se/2012/07/10/avskaffa-praktikplatserna/. Om du behöver hjälp med korrekturläsning så hör gärna av dig, det finns många duktiga pirater som gärna hjälper till.

I augusti går jag på semester, vi hörs till hösten igen!

1. Årets tema för den politiska konferensen
2. Krafttag för piratrörelsens idéutveckling
3. Öppet för anmälan till introduktionsutbildningen för nya medlemmar
4. Rapport: Dreamhack
5. Rapport: Almedalen
6. Ung Pirat i media
7. Köp Ung Pirat t-shirts
8. Arbetsmarknadspolitiska program
============================

1. Årets tema för den politiska konferensen
Huvudtema för året kommer att vara arbetsmarknadspolitik. I tider av hög ungdomsarbetslöshet inom hela europa behöver piratrörelsen lägga fram sitt perspektiv på problemet.

Som sidoämne kommer vi även att diskutera psykisk ohälsa bland ungdomar. Allt fler ungdomar äter antidepressiva läkemedel, vilket börjar närma sig ett folkhälsoproblem.

Datum för den politiska konferensen, som är höstens stora händelse, är den 16-18 november. Boka in det i din kalender redan nu.

2. Krafttag för piratrörelsens idéutveckling
Vi tar det politiska breddningsarbetet på allvar. En av de viktigaste uppgifterna ett ungdomsförbund har är att föra en stark idépolitisk debatt inom rörelsen.

Därför har vi tillsatt en arbetsmarknadspolitisk arbetsgrupp som leds av Simeon, från Ung Pirat Jönköping. Gruppens uppdrag är att främja den idépolitiska debatten i förbundet. Vill du kontakta Simeon så skicka ett mail till simeon(punkt)jonasson(snabel-a)ungpirat(punkt)se.

Vi hoppas på att spännande politik ska växa fram!

3. Öppet för anmälan till introduktionsutbildning för nya medlemmar
Ung Pirat kommer efter de förra lyckade introduktionsutbildningarna hålla ännu en introduktionsutbildning. Den kommer att äga rum helgen 22-23 september. Utbildningen är i första hand tänkt att välkomna nya medlemmar in i Ung Pirat, genom att dels få möjlighet att få träffa andra pirater men det är även tänkt att de nya medlemmarna ska få en utbildning i vår politik.

Utbildningen vänder sig även till de som har varit medlemmar länge, men ännu inte tagit steget för att engagera sig. 🙂

Mer information: http://ungpirat.se/201206/intresseanmalan-introduktionsutbildning-och-eu/

4. Rapport: Dreamhack
I mitten av juni var vi sex stycken pirat på Dreamhack, världens största LAN-fest. Vi värvade ungefär 60 stycken nya medlemmar, vilket vi anser är mycket lyckat.

Dessutom visade vi upp Ung Pirat Jönköpings sakskrivare, en skrivare som skriver ut fysiska objekt i plast. Vi visade upp den för att prata om fysisk kopiering och för att få folk att undra: hur förändras samhället när allt omkring oss är kopierbart?

Sakskrivaren lockade mycket folk och fick goda möjligheter att prata piratpolitik.

Se klipp om sakskrivare: http://www.youtube.com/watch?v=euZivv8ySyA&feature=player_embedded

5. Rapport: Almedalen
Christoffer Eldengrip, David Midhage, Carolina Sartorius och undertecknad representerade förbundet under politikerveckan i Visby, Almedalen.

Carolina var med i Svt debatt och diskuterade rättegången mot Julian Assange, se klippet här: http://www.svtplay.se/video/167965/2-7-20-00-

Vi spelade även in fyra små videoklipp från veckan:
http://youtu.be/73en5RP-WiE
http://youtu.be/-TicMf8qtJw
http://youtu.be/kezaiVndGDw
http://youtu.be/zAtZCmMfSX8

6. Unga pirater i media
Har lokalavdelningen på din ort genomfört en aktivitet som media rapporterat om? Skicka mig ett mail om det hela så inkluderar jag informationen i detta avsnittet i nyhetsbrevet. Tillsammans kan vi på så sätt inspirera varandra att göra ännu mer.

”Vi behöver inte ett nytt statligt register” – http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vi-behover-inte-ett-nytt-statligt-register_7340576.svd

”Låt EU närma sig svensk offentlighetsprincip” – http://politikerbloggen.nyheterna.se/2012/07/14/48313/

”Ansvar och risk måste börja hänga samman” – http://www.etc.se/debatt/%E2%80%9Drisk-och-ansvar-maste-borja-hanga-samman%E2%80%9D

”Bekämpa antimarknader” – http://lt.se/asikter/debatt/1.1727228-bekampa-antimarknaden

”Uppsalas växtvärk ger höga hyror” – http://www.unt.se/debatt/uppsalas-vaxtvark-ger-hoga-hyror-1784648.aspx

”Återinför inte skammstraffet i Sverige, Beatrice Ask” – http://debatt.svt.se/2012/06/29/aterinfor-inte-skamstraff-i-sverige-beatrice-ask/

7. Köp Ung Pirat t-shirts
Det går fortfarande att köpa nya Ung Pirat t-shirts. De är perfekta att köpa in till lokalavdelningen eller distriktet. De kostar 100 kronor styck, information om hur de ser ut och hur du beställer hittar du här http://upl.nu/t-shirts

8. Arbetsmarknadspolitiska program
Är du medlem i Ung Pirat och är aktiv i, eller på väg in i, ett arbetsmarknadspolitiskt program, exempelvis jobb- och utvecklingsgarantin? Hör av dig till oss. Vi kan erbjuda arbetsplats eller liknande i mån av tid och plats. Det finns inget generellt upplägg som passar alla utan hör istället av dig så kanske vi kan ta fram något passar just för dig.

Kontaka förbundssekreteraren, maila sekreterare(snabel-a)ungpirat(punkt)se

Med vänliga hälsningar

Gustav Nipe
Förbundsordförande Ung Pirat

tel: 0760188918

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s