Till försvar av Kents idékopiering

Moderaternas partisekreterare, Kent Persson, gjorde ett utspel om att bilda en ny myndighet som har till uppgift att kvalitétsgranska landets olika äldreboende. Att undvika fler carema-skandaler är nog något alla uppskattar, inte minst av de som bor på äldreboende.

En kort stund efter utspelet började det gnällas från några kristdemokrater. Det pratas om en idéstöld. Att det förslaget Kent Persson pratar om är samma sak som det kristdemokraterna tänkt på tidigare, men de har inte kommunicerat ut förslaget.

Att prata om idéstöld är trams. Du kan fortfarande tänka samma tanke som jag, utan att tanken försvinner från dig fast att jag har ”tagit” idéen av dig. Det är det underbara med kopieringen.

Istället för att gnälla borde kristdemokraterna vara glada, idéen som de driver har fått stöd av regeringspartiet. Det betyder att förslaget kan bli verklighet. Vilket är väl målet, eller?

Jag stödjer Kents agerande fullt ut. Bra idéer är till för att kopieras. Mer kopieringsvänlighet inom regeringen skulle göra samhället gott.

Har skickat iväg ett mail till Kent med en kopia på piratpartiets politik. Han uppmanas att kopiera hänsynslöst från piratpartiet. Lovar att vi inte kommer att gnälla. Sharing is caring.

Annonser
Taggad , , , , , ,

2 thoughts on “Till försvar av Kents idékopiering

  1. Ännu konstigare blir det ju när ”Alliansen” är tänkt att vara en enig, framåtskridande och överenstämmande allians. Inte anklaga varandra för påhittade brottsrubriceringar (stjäla en idé?!?!).

  2. […] Sverige, Röda Berget, Gustav Nipe, ordf. U…, Martin Mobergs betra…, Olas tankar,Ipse Cogita!, Peace, Love and Capi…, The Viktor […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s