Jobbpolitik och breddning

Blir glad när jag läser Henrik Brändéns fina text om en piratpartistisk jobbpolitik. Har själv filat på några artiklar inom ämnet, de ligger i pipelinen.

För att människor ska kunna känna förtroende för oss behöver vi kunna ge svar på alla frågor som är relaterade vardagen. Vårt breddningsarbete handlar om att kontinuerligt pröva våra politiska ställningstaganden och på så sätt ständigt vara i rörelse.

Vi behöver kunna ta ställning till sänka ungdomslöner, eller till att ändra på LAS:s turordningsregler. Det är naturligt att människor undrar över dessa frågor. Jobb påverkar ens livssitation i allra högsta grad. Hur vill vi att människor ska försörja sitt uppehälle?

Att svara ”vi tycker inget” tror jag ger andra människor en känsla av osäkerhet, och därmed sjunker vårt förtroende i deras ögon.

Vi ska skapa en nystart för vår politik därför att Sverige behöver ett optimistisk, nyfiken och framtidsorienterat piratparti.

Annonser

7 thoughts on “Jobbpolitik och breddning

 1. Fredrik skriver:

  Hur ska vi kunna ta ställning i sådana här frågor utan att:
  1. Förlora fokus på de frågor som vi faktiskt bryr oss om: Kunskap, kultur, integritet?
  2. Välja sida i blockpolitiken och därmed förlora cirka hälften av våra potentiella väljare?
  3. Bli helt populistiska?

  Piratpartiet måsta ha kvar sin begränsning till våra få frågor, annars blir vi värdelösa.

  • Gustav skriver:

   Hej Fredrik,

   1. Jag tror att kunskapsfrågan är något som genomsyrar allt. Vår syn på pantent påverkar innovationstaken och i förlängningen jobben.

   2. Om piratpartiet kommer in i riksdagen har vi möjlighet till att bryta blockpolitiken. Tror att vi kan samarbeta med både ”höger” och ”vänster”. Senaste valresultatet tycker gav oss ett tydligt besked, tillräckligt många människor har inte vårt förtroende. Förtroende är något man förtjänar.

   3. Alla medlemmar får hjälpa till så att vi inte blir helt populistiska. 🙂

   Fortsätter vi på samma bana som tidigare kommer vi fortsätta att få 40 000 röster i nästa val. Vi behöver mer röster än så för att påverka riksdagspolitiken.

   • korsning skriver:

    ”Vi ska skapa en nystart för vår politik därför att Sverige behöver ett optimistisk, nyfiken och framtidsorienterat piratparti.”

    Bra! Då hoppas jag att ni inte behöver driva politik för att skapa jobb. Det behövs ingen jobbpolitik. Människor kommer inte sluta jobba! Tillväxt ska heller inte vara ett mål i sig som jag också kommenterat i Henrik Brändéns text, jag tar gärna en diskussion där.

   • Gustav skriver:

    Hej, hur ska vi finansiera välfärden?

   • korsning skriver:

    Med hjälp av en annan skatteplanering såklart! Problemet ligger i att vi idag tar ut skatt på ett föråldrat sätt. Vi har blivit effektivare producenter av varor och tjänster i samhället än vad vi någonsin har varit i världshistorien. Vi producerar mer varje år än vad vi någonsin tidigare gjort.

    Det som om du med din fråga tror att det skulle vara ett problem för ett världens rikaste civilisation att finansiera en välfärd? Varför då? Jag tror du är fast i att vi måste ha tillväxt för att överleva. Dvs öka omsättningshastigheten av varor och tjänster varje år vilket jag tycker det är riktigt tokigt!

    Vi måste ta ut skatt på arbete och då måste såklart arbete maskiner gör åt oss komma samhället och välfärden till del. Vi ska heller inte bestraffa verksamheter som är personalintensiva med höga skattesatser.

    Jag hävdar att vi dessutom kan sänka arbetstiden så att vi inte bränner ut vår befolkning och minskar på så sätt sjukskrivningskostnader och andra arbetsrelaterade stresskador. Vi kommer dessutom själva i större utsträckning kunna uppfostra våra barn och ta hand om våra föräldrar utan att göra avkall på äldrevård.

    Vad menar du med din fråga egentligen? Vad är det som gör att vi inte kan finansiera vår välfärd om vi inte har tillväxt?

   • korsning skriver:

    Förlåt! Orden hoppar runt för mig när jag skriver ibland… Det — är — som om du med din fråga tror att det skulle vara ett problem för världens rikaste civilisation att finansiera en välfärd?

 2. Nicholas Miles skriver:

  Det finns många aspekter av arbetsmarknaden som gynnar medelålders på ungdomars bekostnad. Turordningsreglerna är ett typiskt sådant exempel. Jag tycker det är en utmärkt idé för Piratpartiet att undanröja sådana statligt anlagda hinder för att börja arbeta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser