Om rymdpolitik


I söndags skriver Peter och Olle från Rymdstyrelsen att Sverige behöver satsa på rymdpolitik. De svenska rymdsatsningarna har avtagit. De eftersöker politiskt ledarskap i frågorna.

Samma dag som deras artikel publiceradas antog Ung Pirat, på sin kongress, motionen En progressiv rymdpolitik. Med den antagna motionen går det lungt att säga att vi driver den mest progressiva rymdpolitiken av alla politiska grupperingar.

Håller på att formulera en replik till Svd om rymdpolitik.

I tider av ekonomisk oro är det lätt att skära ner på rymdsatsningarna och välja att spara in pengar. Men det är just vid stagnation som vi mer än någonsin behöver storslagna satsningar på avlägnsa visionener.

Annonser
Taggad

2 thoughts on “Om rymdpolitik

 1. Gagarin Miljkovich skriver:

  Mycket bra skrivet. Sverige (och världen för den delen) behöver en vision inför framtiden. Jag var med och grundade Svenska Rymdrörelsen under mitten av 80-talet.

  Dagens välstånd byggdes på den industriella utvecklingen, under de senaste 150 åren. Kommande välstånd grundar sig på utveckling av lösningar för att vi skall kunna leva och verka i rymden. I rymden finns alla de oändliga resurser nödvändiga för att mänskligheten skall kunna fortleva som art.

  Rymden kommer också att skapa världens första zillionjärer, för de som har modet att ta det steget.

  Neil deGrasse Tyson, vetenskapsmannen, astrofysikern och rösten bakom TV-serien PBS Nova, vittnade häromdagen inför Senate Science Commitee, varför vi skall investera i framtiden, i rymden.

  Neil deGrasse Tyson Testifies Before Senate Science Committee, March 7, 2012

 2. […] en bloggpost om Ung Pirats rymdpolitik för några dagar sedan. Fick tummen ur och remixade ihop en lite artikel […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s