Post dld-debatt

Satt och lyssnade på hela debatten om datalagringsdirektivet. Alla heder till Jens och Maria som kämpade idag.

Det som driver regeringen att införa direktivet är att de ska kunna gå på de fina cocktail-festerna nere i Bryssel. Att visa sig duktig inför de andra europeiska ledarna.

Jag tror att de flesta, förutom Johan Pehrson, inte bryr sig så mycket om direktivet egentligen. Det har blivit en prestigegrej. De vill visa sig ”regeringsdugliga”. De vill få ryggdunkar av Angela Merkel och David Cameron vid nästa toppmöte, visa att de kan tygla riksdagen.

Vi som är vänner av ett privatliv har befunnit oss på defensiven en längre tid. När frågorna kommer upp i media är det redan försent. Debatterna i riksdagen är till för att vilja ge ett sken av demokratiskt samtal, i verkligheten är allt redan uppgjort.

Vi behöver måla upp en berättelse och vision hur vi vill att samhället ska se ut. Komma med förslag på lagstiftning som säkerställer samhällets respekt för invånarna.

Annonser
Taggad ,

One thought on “Post dld-debatt

  1. wertigon skriver:

    Jag håller med. Man måste säga nej till dåliga lagar, men har man ingen egen vision så riskerar man att bli stämplad som nejsägare för sakens skull.

    Därför är PPs breddningsarbete så oerhört viktigt! Vi måste veta vart vi vill. Tills nästa valår så måste PP vidareutveckla sin politik både på EU- och riksnivå. Lågt hängande frukt är ju skolan och den offentliga IT-verksamheten som bägge kan tjäna på IT-effektiviseringar med bl.a. fri mjukvara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s