Nyhetsbrev för februari

Har skickat ut denna mandatperiods sista nyhetsbrev.

Piratpartiet har öppnat en politisk breddningsprocess, den kommer att hålla på fram tills valet 2014. Vi har goda möjligheter att lyckas bra i valet eftersom att det finns en stor törst på nya idéer.

En idémässig ökenvandring har inletts av flera svenska partier. Ett symptom av detta har varit den senaste tidens alla partiledarbyten. Aptiten på idéer är enorm. Folk är less på debatten om rot- och rutavdrag, eller diskussionen om ifall elever ska ha betyg i årskurs fem eller sex.

Ung Pirat är ett ungdomsförbund och vår uppgift är delvis att se till att Piratpartiet alltid är hungriga på nya idéer. När hungern slår till ska det finns ett uppdukat bord av idéer att välja mellan.

Den som väljer att begränsa sig själv och sina idéer till den tid som varit kommer fastna i en återvändsgränd. Det handlar om att vi kritiskt måste våga granska och utveckla den politik vi har: kan vi acceptera den rådande ordningen i samhället med ett ständigt kristillstånd? Är skolan en fostringsanstalt där vi ska lära oss att lyda? Ska de ständigt längre bostadsköerna bli längre? Det handlar om att se till att det finns en bredd av idéer hos Piratpartiet.

Vill vi fortsätta utveckla nya idéer för morgondagens Sverige måste vi se till att vi är många som vill bidra till det arbetet. Många människor från olika bakgrunder och med olika erfarenheter och intressen gör det möjligt. Med en störrre bredd av människor och därmed av idéer kommer vi kunna formulera och producera ännu bättre politik. För idéer bärs av just människor.

De övriga rubrikerna är:
2. Möteshandlingar till förbundskongressen
3. Introduktionsutbildning
4. Köp Ung Pirat t-shirts
5. Förändringar på Ung Pirats kansli
6. Unga pirater i media
============================

Hela nyhetsbrevet kan du läsa här.

Annonser
Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser