Politisk plattform till UP Uppsala

Idag har Ung Pirat Uppsala kallat till årsmöte den 7 mars.

Det är inskickat en motion om att anta en politisk plattform. Känns som en milstolpe om årsmötet väljer att anta en politisk plattform, det blir isåfall den första lokalavdelningen som gör det!

Kunskapsstad istället för en bostadsbrist!

Bostadsbristen håller borta mängder av studenter. Många är de unga som väljer bort Uppsala för att välja bort hemlösheten. Vår vision är en stad där alla kan bo, både innan och efter examen, både iungdomen och på äldre dar. Hyresrätter är viktiga för att ge medborgarna frihet. Många idagbehöver en flexibel bostadsform istället för att knyta upp sig på de lån en bostadsrätt innebär.

Uppsala kommun kan genom sitt kommunala bostadsbolag prioritera billigt byggande för unga på kommunal mark, i stället för att enbart bygga för seniorer. Det måste byggas bostäder riktade mot en yngre målgrupp. Idén om att det skapas flyttkedjor när det byggs dyra bostäder fungerar inte i praktiken.

Ett annat problem med nybyggen är den enorma långa tid planprocesserna tar. Handläggningen blir utdragen, därför borde detta vara en högprioriterad fråga för kommunen. Det måste gå att bygga högre bostäder i Uppsala, dagens byggnormer är förlegade

Välfärden börjar vid en gigabit!
Vi vill att Uppsala kommun driver Sveriges bästa stadsnät.

I varje nybyggnation i Uppsala ska kommunen lägga så kallat svart fiber – en fiberanslutning där kunden själv får välja vilken internetleverantör den vill.

Att resa ska inte kosta hela världen!
Vi vill ha nolltaxa i hela Uppsala. Våra kollektiva resor ska finansieras kollektivt via skatten istället för att finansieras av biljettpriser. Biljettpriser drabbar hårdast mot de svaga och fattiga, och ger folk ett stort incitament att köpa och åka bil istället. Uppsala kommun behöver också bättre cykelvägar och bättre cykelställ för att frigöra sina medborgare från bilbehovet. Varje gång vi bygger en ny bilparkeringsplats bygger vi fast oss ytterligare i bilsamhället. Nolltaxa är vår frihetsvision.

Vi vill införa spårvagn i centrum.

Detta är Ung Pirat Uppsalas manifest för framtidens Uppsala.

Annonser
Taggad ,

One thought on “Politisk plattform till UP Uppsala

  1. […] höll UP Uppsala årsmöte. Den stora nyheten är att föreningen har antagit en politisk plattform. Plattformen bygger i korthet på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s