Tillbaka i verkligheten

För några veckor sedan spelade jag in en lite längre intervju om varför jag är engagerad i Ung Pirat, den kan du se här.

Har även skrivit en artikel med Erik Lönroth om att Sverige har halkat efter i kunskapssamhället. Det konkreta exempelet är massavskedningen i Södertälje.

Läser att en miljöpartist vill förbjuda GMO. Tycker att det är helt fel att vilja förbjuda forskning och utveckling, det är som att försöka backa in i framtiden. GMO-mat är bra om det kan minska svält och lidande.

Annonser
Taggad , ,

2 thoughts on “Tillbaka i verkligheten

 1. Anders Grandt skriver:

  Vilken härlig intervju Gustav!
  Det är verkligen kul att lyssna på dig, du ger Ung Pirat ett gott ansikte utåt.
  Kör hårt 🙂

 2. Gustav Wetter skriver:

  Håller med Anders, kul att höra din spröda stämma! 🙂

  Håller med dig till viss del angående forskningen runt GMO – forskning är sällan något dåligt, det är bara hur resultaten används som utgör problemet. Jag tycker dock att försiktighetsprincipen bör gälla och att (som så ofta sker när marknaden får bestämma) det har gått för fort fram från forskning till produktion av GMO-grödor.

  När det kommer till mat/svält-argumentet så tycker jag att det är det i särklass sämsta argumentet för GMO-forskning. Redan nu produceras långt fler kalorier än vad som behövs för att mätta jordens befolkning, ändå så svälter ena halvan av världen. I Europa bränner man spannmål för att inte dumpa priserna på spannmål ännu mer medan folk i afrika hungrar – trots att vi redan nu har massor med ”förbättrade” grödor på marknaden.

  Det är dock enkelt att ta ställning för GMO, vilket inte alls förvånar mig att många politiker gör – att ta ställning för det som egentligen behövs,solidaritet och redistribuion of wealth är svårare rent politiskt – i synnerhet för en Piratpartist.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s