Två artiklar som ska läsas idag

Var ute och sprang några kilometer imorse, därför krampar nu högerlåret lite från och till när jag sitter på tåget mot Norrköping. Ska hjälpa till med förberedelser inför den politiska konferensen som går av stapeln i helgen.

Alla praktiska detaljer du som deltagare till konferens behöver veta hittar du här.

Finns två intressanta texter som man bör läsa idag.

Den första är Annas svar på upphovsrättsindustrins julklappslista till regeringen. Industrin har formulerat en lång lista med önskningar som de vill ha uppfyllda nästa år. Egentligen inget nytt under solen. Det vanliga, mer kontroll, mindre integritet och hårdare tag önskar dem sig. Specialenheten mot fildelare, som idag består av 3 åklagare och 15 poliser, tycker upphovsrättsindustrin är för liten.

Den andra artikeln är skriven av Erik från piratpartiet i Södertälje, tillsammans med mig och Vilho som medförfattare. Den berättar om hur vi vill reformera biblioteken. Ett utdrag:

Vårt förslag går i korthet ut på att biblioteken fritt ska få verka med det digitala innehåll som finns tillgängligt.

Biblioteken ska få remixa, distribuera och arbeta fritt med allt digitalt material för att göra biblioteken till ett nytt och spännande centrum för kultur och kunskap.
Inte nog med det – biblioteken ska få ett nytt ansvar i samhället. Ansvaret att axla den koordinerande rollen i bevarandet av vårt digitala kulturarv. Det ska säkerställa att våra efterkommande kan ta del av våra erfaren-heter, tankar och upplevelser genom historien.

Annonser
Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s