Sannolikt fällande dom i Göteborg

Dagens fildelningsrättegång i Göteborg slutade 15:30.

En man i 50-års åldern stod åtalad för att ha, vi DC++, fildelat 1100 stycken låtar.

Den åtalade hade erkände omständigheterna i polisförhöret, så för åklagaren blev det en enkel match.

Den åtalades mamma satt med på åhörarbänken. Under åklagarens slutplädering pratade han om straffvärdet för upphovsrättsbrott, han berättade att det låg på mellan böter och 2 års fängelse. När åklagaren nämnde fängelse såg man hur ont det gjorde i hjärtat hos den gamla mamman. Det började se ut som att hon fick svårt att andas. Vi åhörare började skruva på oss undrade vad det var som höll på att hända?

Tillslut avbröt ena nämndemannen slutpläderingen och domaren undrade då hur det var fatt med mamman? Efter några sekunders spänd väntan i rättssalen stålsatte hon sig och sa ”jag stannar, lämnar inte salen” med ett sammanbitet ansikte.

Fick känslan av hon ville vara med, fast att det var jobbigt och att hon blev orolig. Det var viktigt för henne att höra när tjänstemännen ville sätta dit hennes son för något som i allmänhetens ögon inte är brottsligt. Det var starkt.

Domen meddelas om en vecka. Efter att ha suttit med vid ett antal rättegånger tror jag kan tyvärr att han kommer bli dömd till villkorligt fängelse och 40 dagsböter.

Livesändningen finns här. Vi fick inte livesända själva förhöret med den åtalade. Vad är definitionen på en livesändning förresten? Vår bambuser-ström laggar 10 minuter, är det live då?

Annonser
Taggad , , ,

One thought on “Sannolikt fällande dom i Göteborg

  1. […] måndags kom domen mot personen som fildelade 1100 stycken låtar, han fick böter. Musiken ansågs vara av äldre karaktär vilket innebar att mannen slapp […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s