Är man vilsen hittar man nya stigar

Sista kurshelgen i Värdebaseratledarskap slutade igår.

I torsdags och fredags besökte vi Eon ute på Öresundsverket. Där berättade dom om hur Eon arbetar med distansledarskap och vi pratade om hur ledarskap skiljer sig mellan den ideella och den privata sektorn. Tänker dela med mig av några punkter som är viktiga att tänka på när man sysslar med distansledarskap:

  • Visa intresse
  • Försöka ha regelbunden närvaro
  • Ha förtroende
  • Använda sig av mål och uppföljning
  • Skaffa en organisationskultur
  • Återkoppla

En av skillnaderna mellan ledarskap i den ideella och privata sektorn är att man inte kan ställa krav på samma sätt som i den privata på medlemmar/kollegor/medarbetare. I privata organisationer brukar det även finnas tydligare maktstrukturer (hierarkier). Att komma in ny i en ideell organisation kan vara lite lurigt och det tar tid att förstå i vilken ordning beslut fattas.

Gillar att samla på mig roliga one-liners och helgen har varit full av sådana. Ska bjuda på två godbit, ”För att kunna hoppa 8,90 meter behöver man ibland göra övertramp.” ”När man är är vilse hittar man dom nya stigarna”.

Det är alltid tråkigt när någonting slutar, så även detta. Kursen slutar officiellt 26 april nästa år, då ska vi till slottet och få diplom av Kungen. Undrar om jag vågar tilltala honom med ”Du”? 🙂

Kan starkt rekommendera kursen för andra i framtiden. Har fått en massa goa vänner och det ska bli spännande att följa dom i framtiden, några stjänskott kan det bli!

Här är mina andra inlägg som som handlar om värdebaserat ledarskap.

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: