Nyhetsbrev september

Detta nyhetsbrev har skickats till Ung Pirats medlemmar.

Kära medlemmar,

här är nyhetsbrevet för september månad.

Bland den här månadens huvudnyheter kan man läsa om Ung Pirats arbete för att synliggöra de senaste fildelningsrättegångarna samt hur man gör för att anmäla sig till Ung Pirats polistiska konferens. Där man får vara med om att ta ett historiskt steg för att utveckla piratrörelsens ideologiska plattform.

Här är månadens rubriker:

1. Fildelningsrättegångar
2. Anmäl dig till den Politisk konferens i Norrköping
3. LSU metod-utbildning
4. Södra distriktet får extra bidrag

============================

1. Fildelningsrättegångar

De senast två månaderna har fildelningsdebatten kommit igång ordentligt sedan den nya polisenheten har börjat åtala fildelare. Ung Pirat har fått mycket utrymme då vi valde att synliggöra rättegångarna genom att livesända dom på nätet.

http://www.dn.se/kultur-noje/fildelare-jagas-av-ny-enhet

Vi fortsätter nu detta viktiga arbete för att synliggöra detta genom att inleda kampanjen Trialtour som innebär att vårt kamerateam åker på turne för att tillsammans med engagerade lokala pirater besöka fildelningsrättegångarna som är nu under hösten. Vi har varit på två stycken rättegångar och det är fyra stycken framför oss.

Vi livesände rättegångarna via bambuser så att folk kan ta del av vad som händer.

Ljud från rättegångarna kan man höra här: http://ungpirat.se/201108/livesandning-av-fildelningsrattegang-goteborg/ och här: http://ungpirat.se/201108/livesanding-av-fildelningsrattegang-pagar/

Det här gör vi för att vi tycker att fildelningsfallen inte alls fått så mycket mediautrymme som de förtjänar. För att ytterligare sprida informationen kompletterar vi också med ytterligare ett projekt där vi på vår hemsida har lagt upp en sammanställning över alla fildelningsfall som varit och som är pågående, se http://ungpirat.se/fildelningsfall.

Närmast till hands är det rättegång den 26 september då en man i Göteborg står åtalad för att ha fildelat 3000 stycken låtar. Håll ögon och öron öppna för mer information om vår sändning därifrån och för alla pirater i Göteborg så ses vi där!

http://www.unt.se/inc/print/livesandning-av-fildelningsrattegang-1435753-default.aspx

2. Ung Pirats politiska konferens

Det är dags att presentera årets händelse, Den politiska konferensen. Ung Pirat håller hov i Louis De Geer kongresshall i Norrköping den 3-4 december.

Den politik vi har fört fram tills idag har tagit oss långt, men för att vi ska bli ett 4,5%-parti behöver vi formulera informationspolitik på fler områden.

Om du har åsikter och idéer för hur piratrörelsen ska formulera informationspolitik på nya områden är detta stället du måste vara på.

Denna konferensen tar avstamp i tron att piratrörelsen har en större berättelse för Sverige. Att med ett piratperspektiv kan alla delar av samhället bli bättre.

Konferensens två huvudteman är Skola för framtiden och en Demokratisk rättspolitik.

Jag hoppas att vi ses i Norrköping och hjälper till att dra upp riktlinjerna! Detta blir historiskt!

Varje lokalavdelning som är ansluten till förbunded kommer att få skicka två stycken ombud till konferensen för vilka Ung Pirat betalar kost, mat och logi.

Så prata redan idag med din lokala förening om möjligheter att bli nominerad som ombud! Övriga intresserade, medlemmar eller ej är varmt välkommna till en deltagaravgift.

Anmäl dig här: http://ungpirat.se/politisk-konferens/

3. LSU-metod utbildning

Ung Pirats samarbetsorganisation, LSU, håller under hösten ett antal utbildningar. Ifall man vill åka på någon av utbildningarna är det bara att mail vår utbildningsansvariga Lars Johansson (lars.johansson@ungpirat.se) så ordnar han det!

Här kan man läsa om vilka utbildningar LSU har http://www.lsu.se/adimo4/Site/LSU/web/default.aspx?p=2596

4. Södra distriktet får extra bidrag

Ung Pirat Södra distriktet nådde i veckan upp till att bli bidragsberättigad till extra bidraget på 120 000 kronor.

Vill ditt distrikt också få extra bidraget? Läs hur man gör här: http://ungpirat.se/medlem/bidrag/bidrag-distrikt/

Bästa hälsningar,

Gustav Nipe
Förbundsordförande

Annonser
Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s