Designers revolt

Träffade Josef för några dagar sedan. Han berättade om företaget Designers revolt, ett brittiskt möbelföretag som säljer kända designmöbler. Priserna hos Designers revolt är mycket lägre än hos orginaltillverkarna.

Dom säljer upphovsrättsskyddade möbler. I de flesta europeiska länder räknas möbeldesign som en ett konstverk, och låses därför in av upphovsrätten. England har dock kortare upphovsrättstid än i de flesta europeiska länder, därför kan möblerna produceras där och sen säljas i hela europa. Fri rörlighet av varor och tjänster trumfar upphovsrätten.

Ung Pirat närvarade på trä- och möbelföretagens seminarie om möbelkopiering. Några möbelproducenter tog just upp Designers revolt som ett hot mot hela branschen.

På sin hemsidan förklarar Designers revolt varför dom gör som dom gör och hur dom gör det, mycket snyggt. Läs och njut!

Nyberg

Nyberg

Grundaren är Lennart Nyberg, som även startade Inkclub. En intervju med honom finns här.

Annonser
Taggad , , ,

6 thoughts on “Designers revolt

 1. spleen skriver:

  Lös kvalitetsproblemen!!
  Felaktiga leveranser, försenade leveranser och när man äntligen får varan så visar det sig att det inte alls är en exklusiv kopia utan kina-krafs som inte stämmer med originalet. Riktigt lurendrejeri!

  Jag är inte ensam om problem:
  http://cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=140543

 2. Jag bloggade om Designers Revolt också nyligen och fick exakt samma kommentar som du fick från Spleen. Det kan alltså vara en astroturfare eller dylikt…

  http://lakonism.blogspot.com/2011/11/varumarkesskyddade-mobler-och.html

  🙂

  • Gustav skriver:

   Markus: Intressant. Vad är lämplig åtgärd, borde jag radera spleen:s kommentar?

   • Nej, jag tror det räcker att påpeka för andra läsare att det sannolikt är någon som är anställd på en av möbeljättarna som har postat kommentaren ovan, eftersom de känner sig hotade av uppstickaren i branschen.

    Är du nyfikne så kan du ju gräva efter IP-nummer och jämföra med möberlvaruhus och designers, men det är knappast värt besväret…

 3. Maria skriver:

  Möbeljättarna borde rimligen vara skitskakis numera, då de tar 45000 mer för en Ägget än vad den max borde kosta enligt normala normer…men har man miljontals miljoner bryr man sig knappast om detta utan köper sina stolar ändå.Det är resten av folket som får köpa på Designers Revolt, vi som får svindel av en fåtölj för 75000.Skulle jag f ö få även om jag var mångmiljonär.Det är bara löjligt.Men det gör dyrgriparna vansinnigt exklusiva, och folk blir som galna.Så det är en klipsk affärsgrej…

 4. Maria skriver:

  Jo, en sak till.Det är helt underbart att de hotar hela branschen, faktiskt, för det kommer visa mycket framöver, både från designerliscenserade företagens sida, vad för uttalanden och handlingar de gör, och intressanta debatter som denna.Fram för sådant! Sätt storheten på prov!Visa vad den håller för.Var annars i världen tjänar man 45000 per möbel av en designer som inte har någon talan?En stol som dessutom massproduceras, även om hantverk kanske är inblandat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s