15-åring i Göteborg fildelade ett 30-tal filmer

Via Fildelning.se kan man läsa om att en 15-åring i Göteborg har blivit misstänkt för upphovsrättsbrott. Enligt kammaråklagaren Ingblad har han fildelat en 30-tal filmer.

Detta är ny lägsta nivå i jakten på fildelare. En 15-åring ska statueras som ett exempel. Ifall han blir dömd kommer han att få ett kännbart straff. Åklagaren kommer sannolikt att yrka på fängelsedom böter pga hans unga ålder. Om han blir dömd, vilken syn kommer han få på rättvisan då? Han gör något som alla hans vänner gör, men dom blir inte straffade.

Max, från Ung Pirat Stockholm, har gjort ett utskick om flygbladsutdelning på Sergelstorg idag:

Från kl. 14:30 och framåt kommer vi vara några stycken som hänger på plattan (Sergels torg), delar ut flygblad och snackar om piratfrågor. Kom kom om du vill och kan!

Frågor och annat: Maila eller ring Max på 073 976 19 50

Kom ihåg att den Uppsalabo som i vintras dömdes till böter för att fildelat 44 stycken låtar klarade sig undan fängelsestraff enbart därför att lekmännen (nämndemännen) tycket att det var ett bagatellartat brott. Lagmannen och åklagaren vill se fängelsestraff.

Åklagaren vill se fängelsedom och har därför överklagat till hovrätten i det fallet.

Ung Pirat har en sammanställning över alla pågående fildelningsfall här.

Annonser
Taggad , ,

6 thoughts on “15-åring i Göteborg fildelade ett 30-tal filmer

 1. jeffer skriver:

  Det vidriga maktetablissemanget vill visa sina musklar, visa att de är för mer än oss vanliga svenssons.

  Ska vi tåla det?

  På 1770-talet ville brittiska parlamentet visa att de var för mer än de amerikanska kolonisterna. De amerikanska kolonisterna tog illa vid sig och gjorde sig fria.

  Kanske en lärdom för oss?

 2. […] lagföras för att ha tillgängliggjort ett trettiotal filmer. GP skriver en kort notis. Några få bloggare kommenterar. Invid GP:s artikel kan man svara på frågan om man laddar hem olagligt på nätet. En […]

 3. Frippe skriver:

  Dina juridikkunskaper är nog lite begränsade om du tror att åklagaren yrkar på fängelse för en femtonåring. Ditt inlägg förefaller onödigt vinklat med sådan missinformation.

  • Gustav skriver:

   Frippe: Mina formella juridiskkunskaper sträcker sig till 15 poäng handelsrätt. Du har nog helt rätt, åklagaren kommer inte att yrka på fängelse, bara böter.

 4. […] vilka är det som förlorar på det? Nu har en 15-åring anklagats för brott mot upphovsrättslagen. För de aktörer Svenska Antipiratbyrån arbetar för är det här kaffeväxel. Men för personen […]

 5. […] är rimligheten i att gå efter en 15-åring som eventuellt har fildelat ett 30-tal […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s