En roadmap för förändring

Den 23-24 juli är det parley i Västerås. Ett mycket bra tillfälle att diskutera Piratpartiets politik. Oturligt nog har Ung Pirats förbundsstyrelse sedan tidigare bokat in ett styrelsemöte den helgen, så jag kommer dessvärre inte att närvara på parleyt. Uppmanar folk att åka dit! Anmäl er här.

Under Almedalsveckan har jag försökt förankra en roadmap för hur rörelsen ska hantera arbetet med det nya partiprogrammet. Som den pirat jag är har jag helt enkelt kopierat och remixat det Mab föreslog över en kopp kaffe för några veckor sedan.

Nedan punktar jag upp vad som ligger föreslaget till Ung Pirats förbundsstyrelsemöte.

 • att Ung Pirat uppmanar partistyrelsen att lägga en proposition till partiets höstmedlemsmöte med förslag på form om hur kommande partiprogrammet ska se ut och antas. Partiprogrammet ska ersätta tidigare principprogram och innehålla dels en vision om hur vi vill se samhället på längre sikt och dels sakpolitik inom samtliga områden.
 • att Ung Pirat skickar officiell förfrågning till Piratpartiet om att Ung Pirats politiska konferens (den 26-26 november) ska utgöra en av partiets remissinstanser inför Piratpartiets vårmedlemsmöte angående innehåll på Piratpartiets partiprogram.
 • att Ung Pirats politiska konferens ska ta fram ett utkast på innehåll till partiprogrammet.

I kronologisk ordning är detta de viktiga händelserna:

 • Förbundsstyrelsemöte 23-24 juli
 • Piratpartiets styrelsemöte i september
 • Piratpartiets höstmöte
 • Ung Pirats politiska konferens 26-28 november
 • Piratpartiets vårmöte

I den process som komma skall är det viktigt att man är ödmjuk och beredd på att kompromissa med sig själv för att i slutändan nå ett större resultat.

Annonser
Taggad , ,

3 thoughts on “En roadmap för förändring

 1. Nicholas Miles skriver:

  Att UPs politiska konferens förhoppningsvis blir officiell remissinstans åt det nya principprogrammet tycker jag är jättespännande, och en utmärkt idé. Det är på tiden att vi får en plattform för att förankra och legitimera förslag på nya frågor att driva. Jag har slängt ihop en padda för folk som vill vara med och skriva motioner tillsammans: http://piratenpad.de/UPpolkon2011

  • Gustav skriver:

   Mycket bra gjort Miles. Vore intressant att slänga upp ett gäng officiella padda och se om folk kan enas, som på wikipedia. Konsensus byggande.

 2. […] några dagar sedan skrev jag ett inlägg om en roadmap för att komma igång med det politiska utvecklingsarbetet inom Piratpartiet och Ung […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s