Almedalen #3

Imorse deltog jag med Mackan och Isberg i Säpo-joggen. Är nöjd med min insats, kom femma efter ansträngning till det yttersta. 🙂

Deltog tidigare idag i Unga Humanisters paneldebatt om kritiskt tänkande i skolan. Tycker att det blev en bra diskussion som var betydligt högre än att debattera om vi ska ha betyg från årskurs 5 eller 6.

Vi i Ung Pirat menar att det är viktigare än någonsin att kritiskt tänkande lärs ut bland eleverna. Det har blivit så otroligt lätt att publicera information på internet, att vem som helst kan göra det till en väldigt låg ansträngning.

Lyckades trampa några på tårna när jag sa att man lär sig mindre kunskapskritiskt tänkande på yrkesförberedande gymnasieutbildningar. Så fick man tydligen inte säga, blev många upprörda miner. En tant blev så upprörd att hon sa att snickare också är viktigt i samhället.

Att snickare och andra hantverkare behövs i samhället håller jag helt med om. Men i frågan om kunskapssamhället och om kritiskt tänkande tycker jag dock att yrkesförberedande utbildningar inte utbildar i kunskapskritiskt tänkande.

image

image

image

image

Annonser
Taggad ,

2 thoughts on “Almedalen #3

  1. […] idéer är inte nya. Bland andra PP:s partiledare Anna Troberg och UP:s ordförande Gustav Nipe har tidigare tagit upp hur kritiskt tänkande blir allt viktigare, och andra partier och […]

  2. […] ställer jag traditionsenligt upp i Säpojoggen här i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s