Almedalen #2

Tredje dagen i Almedalen börjar gå mot sitt slut.

Med anledning av att Ung Pirat har blivit medlemmar hos Folk och Försvar var jag igår på middag med deras generalsekreterare och biträdande dito. Berättade om Ung Pirat som organisation och om den politik vi driver. Folk och Försvar är en plattform för att diskutera säkerhetspolitik och samhällsskydd. Lyfte upp vår syn på den arabiska våren och hur viktigt nätet har blivit som burköppnare för demokrati, men även ett redskap för diktaturer som vill censurera informationsflödet.

Även open-source mjukvara är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv. I händelse av att Sverige hamnar på onåd med andra länder vill vi ha full kontroll över de system som banker, sjukhus, elkraftverk och försvarsmakt använder. Idag är inte så fallet.

Satt med på ett seminarie som diskuterade stenkastningen av brandmän i Rosengård. Två representanter från Sverigedemokraterna var där och hetsade om att det är invandrarna som är problemet (föga förvånande). Tyckte själv att det blev lite ensidigt och tog därför till orda över att den medialarapporteringen från stenkastningen spelar roll för vad som kommer att hända i framtiden. I Södertälje har man haft liknande situationer med stenkastning mot brandmän, men där kvävdes det snabbt i sin linda. Representant från räddningstjänsten berättade att man i Södertälje hade fört dialog med lokalmedia om att inte försöka förstora upp händelsen, vilket man då inte gjorde. Voila! Stenkastningen mattades av.

Ska ta mig ner och lyssnar på Lars Ohly nu, haj!

image

 

image

image

image

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: