3D-skrivar-debatten rör sig

Möbelbranschen och Trä- och Möbelföretagen har fått nog – nu tar de upp kampen mot piratkopiorna. I samband med Möbelmässan i Stockholm i februari startade en tre år lång kampanj mot piratkopiering – ”Inget slår originalet”. Nu tar branschorganisationen nästa steg!

Ser att möbellobbyn, som jag tidigare har skrivit om, håller ett seminarium i Almedalen. Rubriken på deras seminariet är Inget slår originalet.

Låt oss ta en titt på deltagarlistan:

Blå Stations vd, Johan Lindau, samt Swedeses marknadschef, Kristina Farwing, talar om hur de har drabbats av kopiering. Dessutom finns ett antal riksdagspolitiker från Näringsutskottet samt Henrik Pontén, jurist och frontman för svenska Antipiratbyrån, på plats.

Möbellobbyn verkar likt film- och musikindustrin ogilla kopiering. Som företrädare för Ung Pirat och dess satsning på 3D-skrivare finner jag det hela mycket intressant. Har skickat ett mail till kontaktpersonen för seminariet och bjudit in mig själv, väntar med spänning på svar!

Den 28 juni är det samling och introduktion till byggandet av ny RepRap:en Mendel Prusa i Umeå. Mikael Nordfeldth är kontaktperson för Ung Pirat Umeå, kontakta honom för exakt plats och tidpunkt. Planerar själv att närvara där.

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: