Snart dags för 3D-scanner

När man har en 3D-skrivare skriver man ut fysiska objekt. En fråga som jag brukar få är vad är det för något man kan skriva ut?

För tydligare koppling till vår politik ska man sammanföra 3D-skrivaren med en 3D-scanner, nu börjar vi närma oss kopiering av fysiska objekt.

Med 3D-skrivaren vi nu har kan vi skriva ut delar till en 3D-scanner. Ser detta som ett naturlig steg för projektet. Det finns någon form av program till iPhone4 som gör att man kan 3D-scanna, men det är stängd mjukvara och sådant ska man hålla tassarna borta ifrån (när det går).

Trä & Möbelföretagen har redan påbörjat att mobilisera mot kopiering av fysiska objekt, tänker närvara på deras seminarium under Almedalen och försvara fysisk kopiering.

Svaret på frågan i första stycket är, man skriver ut kopior.

4 tankar om “Snart dags för 3D-scanner

  1. […] Gustav Nipe berättar om 3D-scannern, eller ”sakskannern”, och det motstånd mot fysisk kopiering som redan uppstått. […]

  2. […] skrivaren (eller sakskrivaren) har uppmärksammats på olika håll (Gustav Nipe, Copyriot och Skumrask). En maskin för att skriva ut saker. Mest underhållande, som vanligt, var […]

  3. […] månaden fick jag upp ögonen för 3d-scanner/sakscanner. Har tänkt att det är nästa logiska steg i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: