Bryssel outro

Då var besöket i Europaparlamentet över. Det har varit roliga och intressanta dagar. Får tacka Hax och Christian för deras gästvänlighet.

Första reflektioner är att Europaparlamentet med sin väldiga byggnad och över 700 ledamöter samt tusentals assistenter känns väldigt stort. En tungrodd organisation. Inte direkt som Ung Pirat med våra 3000 medlemmar. 🙂

Lägg till Europakommissionen och Ministerrådet så blir det en väldig koloss. Byråkratin där verkar leva sitt egna liv, med en egen vilja. Ska man styra och organisera en region med över 500 miljoner invånare så krävs det en del.

EU producerar båda bra och dåliga saker. Exempel på bra är prispressningen på utländsk roamingavgift (surfa 3G utomlands), ett exempel på dåligt är IPRED. De människor jag har farit runt och skakat tass ger dock ett hopp om att många är vettiga och att allt inte är nattsvart.

Nu är dock EU på plats och det ser inte ut att försvinna, då får man försöka hacka det på bästa sätt.

Idag satt jag på förmiddagen i ett utskottsmöte för inre marknad och lyssnade när Christian och kommissioner Kroes diskuterade nätneutralitet, ifall det ska vara förbjudet att prioritera datapaket på andra grunder än rent tekniska. I USA har man problem med att ISP:er börjar prioritera olika datapaket. Bl a blockeras Skype av vissa.

I Europa är situationen annorlunda, här är det inte någon som riktigt har börjat produkt differentiera internet än. Är själv en anhängare av principen ”don’t fix it if it aint’ broken”. Däremot kan det vara värt att skrämma ISP:erna med lagstiftning så att dom inte får för sig att börja differentiera internet.

Vi avslutade dagen med att stämma upp på kontoret i kör till Kreti och Pleta – Ni ska få se att allt blir bra, alltid en hit!

Annonser
Taggad ,

One thought on “Bryssel outro

 1. Starsystem skriver:

  ”don’t fix it if it aint’ broken”

  Det är ett Linuxuttryck och skall sägas:

  ”If it ain´t broken, don´t fix it”

  Men hur som haver..EU MÅSTE ta och fatta att man kan inte bara ta och spärra internet hur som helst och att internet ALDRIG kommer bli ett kabel-tv!

  Internet fungerar inte på det sättet!

  Internet är så MYCKET mera än bara fildelning och barnporr som dom verkar tro!

  Internet är en röst för fotfolket och en demokrati-megafon!

  Spärrar dom det, så spärrar dom även demokratin eftersom inte längre folket kan göra sin röst hörd!

  Fattar dom inte det???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s