På besök i Bryssel

Är nere i Bryssel och besöker piratdelegationen.

När jag kom hit tidigare idag var här redan nätaktivister från Tjeckien, Schweiz och Holland som ville prata med Christian angående det liggande lagförslaget om att förlänga upphovsrättstiden. De diskuterade strategier för stoppa förlängningen av upphovsrätten.

Idag släppte Kommissionen ett pressmeddelande om att man håller på att ta fram en  ”blueprint” på hur man ska förändra IP-rättigheter (upphovsrätt, pantent och varumärke) för att ”boosta” kreativiteten och innovationen i EU.

Det längsta stycket handlar om kränkningar av IP-rättigheter. Dom skriver att film- och skivindustrin förlorade 185 00 jobb enbart år 2008 pga att folk inte respekterar IP-rättigheter. Gissa vilken källa dom hänvisar till? Film- och skivindustrin själva såklart! Själv gillar jag björnar för deras förmåga att flyga


Igår påbörjade vi byggandet av 3D-skrivaren. Nils och jag gav det ett ryck, dock satte vi oss snabbt i klistret (varning för ordvits) genom att klistra ihop delar upp och ned. Med bensin och våld kunde vi avvärja problemet. Till den tredje juni ska den vara klar, oceaner av tid.

Annonser
Taggad

One thought on “På besök i Bryssel

  1. […] Lägesrapport Tillsammans med Ung Pirats ordförande Gustav Nipe (som är på besök på kontoret) har jag just varit och lyssnat på en dragning om web-censur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Annonser